Nieuws

Supporters verdiepen zich in stadionplannen

on

Supporters en andere geïnteresseerden maken gretig gebruik van de mogelijkheid zich te verdiepen in Feyenoords plannen om een nieuw stadion te bouwen. Een week na de lancering van de website www.hetnieuwestadion.nl is deze bezocht door circa 35.000 mensen, die samen goed waren voor ruim 700.000 pageviews. Op de website kwamen tot dusver zo’n 250 (vaak vergelijkbare) vragen binnen en tal van goede suggesties. Er kwamen vooral veel vragen binnen over de sfeerbepalende Kuip-elementen die de club volgens de fans zeker moet ‘meenemen’ naar het nieuwe stadion dat Feyenoord in 2018 hoopt te betrekken.

Met name de ‘klep’, waaruit de teams uit de spelerstunnel het veld op komen, wordt door supporters erg vaak genoemd als element dat ook in het nieuwe stadion zou moeten worden gerealiseerd. Vandaar ook dat deze ‘klep’ op de website per direct is toegevoegd aan de poll in ons item ‘Denk mee’. Hier kunnen toekomstige bezoekers stemmen welke Kuip-kenmerken (of andere zaken) ze straks in het nieuwe stadion zouden willen terug zien.

Behalve met nog enkele veelgestelde vragen is de website inmiddels ook uitgebreid met het nieuwe item ‘In de media’. Hierin is onder meer een recent artikel uit de Telegraaf te vinden. Dit verscheen in de ochtendkrant naar aanleiding van een recente persconferentie waarin trainer Ronald Koeman uitlegde waarom Feyenoord ook in zijn ogen echt een nieuw stadion nodig heeft.

Bang dat in een nieuw onderkomen de sfeer minder goed zal zijn dan in de Kuip is Koeman in het geheel niet, zo gaf de trainer aan. Want de sfeer wordt volgens Koeman bepaald door de supporters.
‘Deze club moet echt naar een groter en moderner stadion. Uit deze Kuip haalt de club, in vergelijking met andere topclubs, veel te weinig inkomsten. …Elke dag dat ik hier loop, kom ik dingen tegen die eigenlijk niet meer kunnen bij zo’n grote club. Voetbaltechnisch hebben we met deze spelers stappen gemaakt, maar de organisatie moet die stappen ook maken. De supporters moeten beseffen dat het noodzakelijk is om te verhuizen’, aldus Koeman.

Veel oud-spelers, die recent tijdens een aparte bijeenkomst door de directie werden bijgepraat over de plannen voor een nieuw stadion en waarom nieuwbouw noodzakelijk is, blijken inmiddels ook voor nieuwbouw.

Beide artikelen zijn terug te vinden in het item ‘In de media’.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login