Nieuws

Supporters tegen spelen op zondagavond 20:00u

on

Supporters zijn in grote meerderheid tegen het spelen op zondagavond. In de enquête van Supporterscollectief Nederland, die in enkele dagen door 8000 mensen werd ingevuld, noemt 82 procent de zondagavond 20:00 uur als speeltijd (zeer) slecht. Zaterdagavond 19:45 uur en zondagmiddag 14:30 uur zijn veruit de populairste tijdstippen voor een bezoek aan het stadion. 86 procent vindt de zaterdagavond (zeer) goed, de zondagmiddag 14:30 uur wordt zelfs door 92 procent (zeer) goed gevonden.

Volgens de site noemt ruim de helft van de ondervraagden de kans op seizoenkaartverlenging of het kopen van losse kaarten kleiner als zondagavond een vast speelmoment wordt.

Vooral late zaterdagwedstrijd niet populair

Aanleiding voor de vragenlijst zijn de plannen om zondagavond 20:00 uur als speeltijd toe te voegen in de eredivisie en de zaterdagavond 19:45 uur te laten verdwijnen. In plaats daarvan zouden op zaterdag twee wedstrijden om 18:30 uur en twee wedstrijden om 21:00 uur moeten plaatsvinden. De meningen over dit laatste tijdstip zijn verdeeld; 48 procent vindt het (zeer) goed, maar 30 procent vindt het (zeer) slecht. De vroege wedstrijd is iets populairder en kent vooral minder weerstand; 56 procent vindt 18:30 uur (zeer) goed, 17 procent vindt dit tijdstip (zeer) slecht.

Resultaten

Supporterscollectief Nederland zal de uitkomsten van de enquête gebruiken in vervolgoverleggen met de betrokken partijen. Aangesloten verenigingen kunnen de uitkomsten gebruiken voor overleg met de eigen club. Alle uitslagen vind je hier.

Bron: Supporterscollectief Nederland

You must be logged in to post a comment Login