Nieuws

Supporters mee naar uitduel met Sc Cambuur

on

De organisatie van het bezoek van supporters aan de wedstrijd tegen sc Cambuur op 3 november aanstaande gaat gewoon door. Dit is de uitkomst van een bezoek aan Leeuwarden van een Rotterdamse delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van de club, de supportersvereniging en de voetbaleenheid van de Politie Rotterdam Rijnmond.

De delegatie was deze week in Friesland om de infrastructuur in en rond het stadion te bekijken. De situatie die werd aangetroffen wordt acceptabel bevonden. Achter het bezoekersvak bevindt zich een ruime parkeerplaats, de toegang tot het stadion kan goed georganiseerd worden en het bezoekersvak (staanplaatsen) is ruim genoeg om de 400 Feyenoord-supporters te laten plaats nemen en biedt goed zicht op het veld. Minpuntje vormen de sanitaire voorzieningen.

Voor de wedstrijd sc Cambuur – Feyenoord, die op zondag 3 november om 14.30 uur wordt gespeeld, geldt voor Feyenoord-supporters een verplichte buscombiregeling. De gemeente Leeuwarden heeft hiertoe besloten vanwege problemen die zich in de voorbije maanden hebben voorgedaan rond de thuiswedstrijden van sc Cambuur. In het belang van de openbare orde en veiligheid acht de gemeente Leeuwarden het van belang dat supporters voor, tijdens en na de wedstrijd strikt van elkaar worden gescheiden. De situatie rond het stadion van sc Cambuur biedt nu nog geen mogelijkheden om dat op een andere manier te realiseren dan via een buscombiregeling.

RKC Waalwijk – Feyenoord
Begin volgende week neemt Feyenoord een beslissing over hoe om te gaan met de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, op zondag 24 november (12.30 uur). Vorig seizoen deden zich bij deze wedstrijden buiten het bezoekersvak vechtpartijen voor. Voor de burgemeester van Waalwijk was dat in eerste instantie reden om een buscombiregeling op te leggen, maar na de conclusie dat de supporters die dit treft – de mensen in het bezoekersvak – hier niets mee van doen hadden werd besloten om eenzelfde regeling op te leggen als vorig seizoen: een auto(combi)regeling, waarbij als enige restrictie geldt dat er op weg naar Waalwijk omgewisseld dient te worden.

Voor deze wedstrijd heeft Feyenoord er tevergeefs op aangedrongen om de capaciteit voor Feyenoord-supporters uit te breiden, waardoor de noodzaak voor supporters om op zoek te gaan naar andere mogelijkheden om de wedstrijd bij te wonen afneemt. Volgens Feyenoord kan het verkopen van meer kaarten aan Feyenoord-supporters tevens positieve effecten hebben op de verkoop voor de eigen aanhang van RKC Waalwijk. Bij een groter aanbod voor Feyenoord kunnen de restricties voor verkoop aan RKC’s eigen supporters vervolgens namelijk tot een minimum beperkt blijven. Feyenoord heeft daarbij gerefereerd aan het beeld rond o.a. de wedstrijd N.E.C. Nijmegen – Feyenoord van zondag 15 september jl., die zich vanwege het strenge verkoopregime afspeelde in een slechts half gevuld stadion. RKC en de gemeente Waalwijk hebben evenwel laten weten vast te houden aan een maximale capaciteit van 600 beschikbare kaarten voor Feyenoord-supporters.

Prijzen
Niet alleen supporters, maar ook Feyenoord is het een doorn in het oog dat de prijzen die voor uitwedstrijden worden gerekend steeds verder stijgen. Een aantal jaar geleden vormde de organisatie van uitwedstrijden voor Feyenoord een kostenpost van meer van € 100.000 per jaar. Destijds is besloten dat uitwedstrijden kostenneutraal georganiseerd dienden te worden. Sinds drie seizoenen is dit het geval. Alle kosten worden direct doorberekend aan de supporters die een wedstrijd bezoeken. Die kosten bestaan uit de kaart voor het stadion, eventueel vervoer, begeleiding door en vervoer van stewards, eventuele inhuur van voorzieningen als toiletten en hekwerk, de toeslag voor TicketBox en een bijdrage aan het zogenoemde calamiteitenfonds. Intern wordt al enige tijd gezocht naar mogelijkheden om de uitwedstrijden betaalbaar te houden. In de komende weken wordt hierover wederom door betrokkenen en verantwoordelijken binnen de club gesproken.

Bron: Feyenoord.nl

20131025-094815.jpg

You must be logged in to post a comment Login