Nieuws

Supporters laten zien dat wedstrijd gewoon gespeeld had kunnen worden 

on

Feyenoordsupporters hebben vanmiddag een borrel gedronken op en rond het Stadhuisplein, omdat de wedstrijd van hun club was verboden. Het verliep redelijk rustig, lieten gemeente en politie na afloop weten. Tien mensen zijn opgepakt voor het beledigen van agenten en omdat ze geen identiteitsbewijs wilden laten zien.

Supporters van de Rotterdamse club hadden op Facebook opgeroepen om vandaag om 13.30 uur in Rotterdam een alternatief voetbalfeest te houden, nadat donderdag door burgemeester Ahmed Aboutaleb was besloten de wedstrijd van Feyenoord tegen Vitesse te verplaatsen naar maandag. Het organiseren van de ‘zondagmiddagborrel’ zorgde ervoor dat er veel politie aanwezig is in de stad.

,,We weten niet hoeveel mensen er aanwezig zijn en of er nog mensen op afkomen”, zei de woordvoerster van de politie-eenheid Rotterdam eerder vandaag tegen het AD. ,,Maar wij zijn altijd aanwezig in het kader van openbare orde en veiligheid als er ergens een grote groep mensen wordt verwacht om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.” 

Onder meer de Mobiele Eenheid, ‘gewone’ politie-eenheden en leden van de zogeheten voetbaleenheid waren aanwezig ,,om de openbare orde en veiligheid” te bewaken. Er waren geen grote incidenten. Vanaf 17.00 uur kregen de supporters geen alcohol meer en na 18.00 uur liet de politie het gebied ,,beheerst leeglopen”.

Rookbommen
Volgens een verslaggever die ter plaatse was, stonden er ’s middags een paar honderd supporters in de zon op het plein en op de terrassen. Ze zongen clubliederen en staken rookbommen af. De politie spreekt van een redelijk rustig verlopen middag.

Volgens supporters was het niet de bedoeling dat het uit de hand loopt. ,,We willen dat er zoveel mogelijk politie komt. Niet om in actie tegen ons te komen maar om te zien hoe wij hier gezellig een biertje met elkaar drinken terwijl zij hier voor niks staan.”

Aboutaleb
Het Facebookevenement werd gestart nadat burgermeester Aboutaleb de wedstrijd Feyenoord – Vitesse besloot te verbieden en een dag te verplaatsen. Doordat de politie actievoert voor een betere CAO vond hij het laten doorgaan van de wedstrijd niet verantwoord. 

Het evenement ‘Project X Feyenoord’ is door 1650 mensen ‘geliked’.

Bron:  Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login