Nieuws

Supporters Ajax dreigen met rechtsgang inzake halve finale beker

on

De AFCA Supportersclub overweegt een gerechtelijke procedure te beginnen als er geen uitfans welkom zijn tijdens Feyenoord – Ajax. De twee topclubs treffen elkaar op 27 februari in de halve finale van de KNVB Beker.

De AFCA Supportersclub claimt in een statement dat de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de KNVB heeft ‘overruled’. ‘Hij maakt daarbij gebruik van de reglementen om af te wijken van de aantallen kaarten voor de uitsupporters. De KNVB rest niet anders dan dit besluit te respecteren’, aldus de AFCA Supportersclub via Facebook.

Bij de Amsterdamse fans heerst grote onvrede over het besluit dat Ajax wéér geen publiek mag meenemen naar De Kuip. Dat leidt mogelijk tot actie van de AFCA Supportersclub. ‘Wij zien geen andere mogelijkheid dan ons voor te bereiden op een gerechtelijke procedure.’

Het is inmiddels elf jaar geleden dat er uitsupporters welkom waren bij de Klassieker. Twee maanden geleden eiste Ajax van Feyenoord dat de club uitkaarten beschikbaar zou maken voor het competitieduel van 27 januari. Dat gebeurde niet en Feyenoord reageerde met een statement.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login