Nieuws

Supporters aan het woord: ‘On-ge-lo-fe-lijk als dit nu nog fout gaat’

on

Feyenoordsupporter ben je niet voor de lol, dat weet iedereen in Rotterdam, maar de afgelopen dagen is het lijden extra groot. Van de riante voorsprong op Ajax is nog maar één puntje over. ,,Ik ga er een kaars voor branden.”
..

Rowan Borsten (21) liet vorige maand een kampioenstattoo zetten op zijn rug.

.

,,Of ik zenuwachtig word? Welnee. En ik had het natuurlijk van te voren kunnen weten dat het zo zou gaan. Bij Feyenoord gaat nooit iets vanzelf. Het is nog even billen knijpen. Het is nu nog vier wedstrijden, en dat zal lastig worden. Ik denk dat we heb bij Vitesse moeilijk gaan krijgen. Thuis tegen Utrecht moet geen probleem zijn. De Kuip is een onneembare vestig gebleken dit seizoen.”

.

,,Ik heb enorm veel reacties gehad om mijn tattoo. Vooral negatieve eigenlijk. Dat snap ik ook wel, want het is natuurlijk wel een beetje de goden verzoeken, zo’n tatoeage. Ik denk dat we gewoon moeten laten zien wat we waard zijn. Dan moet het goed komen. En mocht het onverhoopt niet lukken, dan laat ik er tussen haakjes ‘de ware’ bijzetten op mijn rug. Dan staat er Feyenoord (de ware) kampioen. En dat klopt altijd.”

.

Aad van Hemert (50), neemt vandaag samen met collega-buschauffeurs een clip op bij zijn lied over Feyenoord.
.

,,Ja natuurlijk gaat de opname van de videoclip door. We hebben er volop vertrouwen in. Het gaat helemaal goed komen. En ook als Feyenoord geen kampioen wordt, gaan we het nummer natuurlijk spelen. Dat maakt natuurlijk niets uit, want het lied gaat over Feyenoord, niet over het kampioenschap. Trouwens Ajax verliest gewoon van PSV en wij spelen thuis tegen Utrecht. Het komt echt wel goed.”

.

Van Hemert schreef het Feyenoordlied op de melodie van Sweet Caroline van Neil Diamond. Vorige week namen ze het op. ,,We hebben heel veel reacties gehad op het nummer. Mijn telefoon heeft roodgloeiend gestaan, ik ben helemaal platgebeld. Mensen zijn ook al aan het storten voor het goede doel. Hoeveel er nu binnen is, weet ik niet, want dat loopt allemaal via het Sofia Kinderziekenhuis.”

.

Peter Houtman (59), oud-voetballer en stadionspeaker in De Kuip.
,,Heel veel mensen vrezen met grote vreze, want het verschil is nu nog maar één punt. Ze hebben het nog wel in eigen hand,maar het wordt bijzonder spannend. Ik durf niet met mijn hand op het hart te zeggen dat het goed komt, al blijf ik er natuurlijk wel hoop op houden.”

.

,,Het zou heel zuur zijn als het niet lukt. Juist omdat Feyenoordsupporters zó lang geduld moeten hebben gehad. Dit is echt niet goed voor de harten van mensen. Gisteren, tijdens de wedstrijd dacht ik: ‘Schiet hem er nou eens in!’ Het is echt nagels bijten. Nog maar een paar wedstrijden en dan weten we het.”

.

Erik Sluis (46), supporter. Kocht maandag nog een Feyenoordshirt bij de fanshop.

.

,,Natuurlijk komt het goed. Nog vier wedstrijden en dan ben je klaar. Verliezen? Nee, dat doen ze niet. Ze hebben wel van Ajax verloren, en gelijk gespeeld tegen PEC Zwolle. Dat is waar, maar je moet er wel in blijven geloven. Als Ajax gelijk speelt tegen PSV ben je klaar. Dan ben je kampioen. En dat zit er best in, want die moeten ook nog Europees voetbal spelen.”

.

,,Ik ben al heel mijn leven Feyenoordsupporter. Nee, ik kom niet uit Rotterdam, maar uit Den Haag. Mijn moeder komt oorspronkelijk uit Rotterdam, vandaar. Ik heb vandaag een uit-shirt gekocht, dat blauwe. Niet omdat ik nog geen shirts heb, maar omdat ze een nieuwe sponsor hebben. Deze shirts gaan eruit.”

.
Rob Geus (45), maker van tv-programma De Smaakpolitie en Feyenoordfan.

,,Het is écht billenknijpen nu. Het zou ongelofelijk, écht on-ge-lo-fe-lijk zijn als het nu nog fout gaat. Ze zijn er zó dichtbij. Zaterdag moeten we tegen Utrecht en die lopen echt lekker te ballen op het moment. Maar als je in Utrecht wint, dan blijf je bovenaan staan en dan zou het haast niet meer fout moeten gaan.”

.

,, Het is wel heel bizar hoe het gaat. Dit was de week van de waarheid en nu staan we nog maar één punt voor. Nu zitten we week met geknepen billen. En hoe gaan die jongens er zelf mee om hè? De druk is nu immens. Hier smachten we naar in Rotterdam. En we zijn er nu zó dichtbij. Ik ga er een kaars voor branden. Ik steek elke kaars aan die ik zie. Laten we hopen dat het helpt.”

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login