Nieuws

Supporter houdt hart vast voor trip naar Porto

on

De reis naar de Portugese stad Porto dreigt voor ruim tweeduizend Feyenoordfans uit te draaien op een echec. Niet alleen mogen ze vanwege een straf van de UEFA het uitverkochte uitvak in het stadion niet in, ook is geen plek geregeld waar ze de wedstrijd kunnen zien. Het geld voor de reis en eventuele hotelovernachting is de aanhang hoe dan ook kwijt, dit meldt het Algemeen Dagblad op hun website.

Volgens de voorzitter van FSV De Feijenoorder leven onder de supporters veel vragen en zorgen.

“Het is een vervelende, onzekere situatie, omdat de UEFA de straf heeft opgelegd, nadat de kaartverkoop al was begonnen’’, zegt hij. ,,Daarmee heeft de UEFA ons in de problemen gebracht. Ik heb nog hoop dat de straf wordt uitgesteld of teruggedraaid, maar groot acht ik die kans niet.’’ FSV De Feijenoorder regelde een chartervliegtuig voor 180 supporters. Die kunnen hun geld niet terugkrijgen als de UEFA-straf gehandhaafd blijft. ,,Als wij het vliegtuig naar Porto cancelen, moeten we nagenoeg het hele bedrag alsnog betalen’’, aldus Ravenhorst.

Zo telde supporter Simone Juffermans voor de reis van supportersvereniging FSV De Feijenoorder bijna 400 euro neer voor een vliegticket inclusief wedstrijdkaartje. Het geld voor de reis is ze hoe dan ook kwijt.

Feyenoord raadt supporters die toch naar Porto reizen als het beroep wordt afgewezen, ‘met klem’ af om naar het stadion te gaan. Juffermans vindt dat de club zich op haar beurt hard moet maken voor een plek waar supporters in Porto de wedstrijd gezamenlijk op beeld kunnen zien. ,,Wij ondersteunen de club, dan mogen we toch verwachten dat de club ook iets met de autoriteiten in Porto probeert te regelen. Als dat niet gebeurt, zal het geen gezellige boel worden. Je wilt niet dat plukjes supporters zich door de stad begeven. Om eerlijk te zijn, houd ik mijn hart vast.’’

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login