Sublieme uithaal Karim niet genoeg voor Feyenoord O21

Het is Feyenoord Onder 21 niet gelukt om te winnen van FC Emmen Onder 21. In stadion De Oude Meerdijk werd zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Melvin Boel bepaalde vooral in de tweede helft het spelbeeld, maar wist onvoldoende kansen af te maken.

Feyenoord Onder 21 won vorige week met klinkende cijfers van Willem II O21 en leek gebrand om deze goede lijn door te trekken. Toch was het de thuisploeg die vroeg wist te scoren en voor de vroege tegentreffer zorgde. Feyenoord O21 rechtte echter knap de rug, wat in de 28ste minuut resulteerde in een wereldgoal van Dermane Karim. De middenvelder schoot uit een afgeslagen corner snoeihard van afstand de 1-1 binnen.

Na rust voerde Feyenoord Onder 21 de boventoon, maar de beloning bleef uit. Onder anderen spits Nesto Groen en middenvelder Antoni Milambo waren dicht bij de tweede goal, maar raakten het aluminium.

Het echte venijn zat hem echter in de knotsgekke slotfase, waarin een sterk Feyenoord O21 voor eenrichtingsverkeerde zorgde. Na een aantal uitstekend uitgespeelde kansen leken de beloften op de winst af te streven. Zo belandde de bal in de 88ste minuut voor de voeten van invaller Délano Van der Heijden. Hij twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit, maar tot ongeloof werd wederom de lat geraakt.

In de slotseconden van de wedstrijd lag er nog wel een heldenrol voor keeper Tein Troost weggelegd. Nadat FC Emmen O21 diep in blessuretijd een penalty kreeg toegewezen, redde de doelman op katachtige wijze en voorkwam hiermee de tweede tegentreffer.

Volgende week treden de mannen van Boel weer aan. Zaterdag 22 oktober speelt het team om 14:15 uur de thuiswedstrijd tegen De Graafschap Onder 21 op Varkenoord.

FC Emmen O21 – Feyenoord O21 1-1 (1-1)
7’ 1-0
28’ 1-1 Karim

Opstelling Feyenoord Onder 21: Troost; Van Veldhoven (66’ Van der Heijden), Valk, Van der Zeeuw, Kleijn; Milambo, Karim, ’t Zand (77’ Rust); Slory (77’ Zechiël), Groen, Sauer (66’ Amyn).