Nieuws

Strijd om Johan Cruijff Schaal voortaan in stadion van landskampioen

on

De strijd om de Johan Cruijff Schaal vindt vanaf komend seizoen niet altijd meer plaats in de Johan Cruijff Arena, maar in het stadion van de landskampioen.
.
De KNVB wil de kampioen van de eredivisie het thuisvoordeel geven. De verwachting is dat de belangstelling voor de Nederlandse supercup hierdoor toeneemt, zegt de KNVB in hun verklaring. De bekerwinnaar –in de volgende editie Vitesse- is de bezoekende ploeg. De kans is groot dat Feyenoord, dat zondag bij Excelsior kampioen kan worden, de organisatie voor de eerstvolgende editie op zich mag gaan nemen. 

.

Traditie

,,We zijn de afgelopen twintig jaar erin geslaagd van de Johan Cruijff Schaal een traditie te maken”, geeft Gijs de Jong, operationeel directeur van de KNVB aan. ,,De officiële aftrap van een nieuw voetbalseizoen, vernoemd naar onze beste voetballer ooit, is een begrip in Nederland. Tegelijkertijd hebben we ons oor te luister gelegd bij supporters en clubs en de verbeterpunten verwerkt in de nieuwe opzet. We houden de traditie dan ook in stand, maar we nemen nu het initiatief om de wedstrijd meer te laten leven onder de clubs en supporters, zodat de supercup qua entourage in de buurt komt van de KNVB-bekerfinale.”

.

De relatie met de familie en foundation van Johan Cruijff wordt in de toekomstige edities versterkt. Nieuw is dat van elk verkocht kaartje in ieder geval 1 euro naar de Foundation gaat. Daarnaast wordt er ieder jaar aandacht gevraagd voor een actueel maatschappelijk thema. Welk thema dat is, wordt met de deelnemende clubs, de Johan Cruyff Foundation en KNVB afgestemd. 

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login