Nieuws

Straf na afsteken vuurwerk: Vak S blijft leeg tijdens Feyenoord – AZ

on

De onafhankelijke commissie van beroep betaald voetbal heeft besloten Feyenoord te veroordelen tot een boete van 15.000 euro en één wedstrijd zonder publiek op Vak S.  Dit is naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd Feyenoord – Ajax op 27 februari 2019 en de strafkaart die de club uit Rotterdam op dit gebied al had opgebouwd. 

De tuchtcommissie besloot eerder de aanklager betaald voetbal te volgen en één wedstrijd zonder publiek op de vakken R, S en T op te leggen. Feyenoord ging echter in beroep tegen deze uitspraak. Tegen de uitspraak van de commissie van beroep is geen beroep meer mogelijk. 

Vak S leeg tijdens Feyenoord – AZ

De straf van de commissie van beroep houdt in dat Vak S leeg moet blijven tijdens een thuiswedstrijd van Feyenoord in de competitie, beker of in de play-offs. In dit geval betekent dit dat de wedstrijd Feyenoord – AZ op zondag 25 augustus zonder publiek op Vak S gespeeld wordt. Supporters die een seizoenkaart hebben in Vak S mogen deze wedstrijd dan niet bijwonen. Om ervoor te zorgen dat de club het organisatorisch allemaal kan regelen wordt een dergelijke straf opgelegd bij de eerste thuiswedstrijd die, vier weken nadat de straf is uitgesproken, op het programma staat. 

Motivering straf commissie van beroep

Anders dan de tuchtcommissie heeft bepaald, ziet de commissie van beroep geen aanleiding om ook de vakken R en T in de straf te betrekken. Hierbij heeft de commissie van beroep in overweging genomen dat Vak S bij de wanordelijkheden een cruciale rol heeft gespeeld en dat er in dit verband sprake is van recidive. Ook heeft de commissie van beroep hierbij in aanmerking genomen dat Feyenoord wel een aantal maatregelen heeft getroffen ter voorkoming van misdragingen van de eigen aanhang.

Strafkaart 

Op de strafkaart die Feyenoord de afgelopen twee jaar heeft opgebouwd, staan onder andere het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijden Feyenoord – PSV van 2 december 2018, Feyenoord – Willem II op 28 februari 2018, Feyenoord – PSV op 31 januari 2018 en Feyenoord – Ajax op 22 oktober 2017.LINK naar themapagina Tuchtzaken Betaald Voetbal. 

Bron: KNVB.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login