Nieuws

Stichting ‘Vrienden van de Kuip’ wil aandelen Stadion Feijenoord overnemen

on

Stichting Vrienden van de Kuip heeft vandaag bij Sportclub Feyenoord een bod uitgebracht voor overname van het aandelenpakket van Stadion Feijenoord N.V. oftewel ‘De Kuip’. De bieding is gericht aan het bestuur én alle leden van de sportclub.

Stichting Vrienden van de Kuip heeft als doel het behouden en ontwikkelen van De Kuip als state-of- the-art voetbalstadion voor Feyenoord ook als er geen nieuw stadion is. De stichting ziet overname van de aandelen als belangrijke stap in het realiseren van dit doel.

Stichting Vrienden van de Kuip maakt zich zorgen over de toekomst van Feyenoord en De Kuip. Zorgelijk is dat Feyenoord na realisatie van het stadionplan van Feyenoord City niet zal kunnen rekenen op een jaarlijkse afdracht van €25 miljoen voor het spelersbudget. Dit betekent dat de club met een nieuw stadion niet in staat zal zijn te concurreren met de top van Nederland. Verder is de financiële positie waarin Stadion Feijenoord op dit moment verkeert, een punt van zorg. Club en stadion staan voor een onmogelijk grote investering die hen in de armen drijft van partijen bij wie het belang van Feyenoord niet vooropstaat.

Stichting Vrienden van de Kuip en een groep investeerders die zich verbonden voelt aan de club Feyenoord en Stadion Feijenoord N.V., hebben zich verenigd met als opgave het onderzoeken van de beste optie voor de toekomst van voetbalclub Feyenoord en het behouden van De Kuip. Stichting Vrienden van de Kuip heeft voldoende investeerders aan haar zijde om het bod aan de Sportclub Feyenoord gestand te doen.

Stichting Vrienden van de Kuip is qua structuur vergelijkbaar met de Stichting Vrienden van Feyenoord (VvF) die in 2010 is opgericht om de betaald-voetbalorganisatie Feyenoord van de ondergang te redden. Dit is destijds gelukt. Stichting Vrienden van de Kuip heeft er alle vertrouwen in dat zij nu op vergelijkbare wijze haar doelstelling zal realiseren.

Bron: persbericht Vrienden van De Kuip

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login