Nieuws

Stevens: “Heb nooit klagen gehad over Sekou”

on

Sekou Cissé werd in de zomer van 2009 door Feyenoord overgenomen van Roda JC. Bij de Limburgse club maakte de aanvaller uit Ivoorkust indruk, in Rotterdam lukte hem dat eigenlijk nooit. Huub Stevens, voormalig trainer van Cissé, kan niet geloven dat zijn voormalige pupil nu het verwijt krijgt dat hij een gebrek aan doorzettingsvermogen heeft.

“Ik heb nooit klagen gehad over Sekou”, zegt Stevens in gesprek met Voetbal International. “In het beeld dat bij Feyenoord naar voren komt, dat van een jongen die niet met pijn kan omgaan en een zwakke mentaliteit heeft, daarin herken ik Sekou niet. Bij ons had hij juist de kracht zich over blessures heen te zetten. Hij klaagde nooit, nergens over.”

“Daarom kan het bijna niet anders of Sekou heeft bij Feyenoord gewoon heel veel pech gehad, dat moet in mijn beleving zo zijn, want een voetballer verandert toch niet van karakter? Ik heb in elk geval fijn met hem gewerkt en dan praat ik voor iedereen, want Sekou lag goed in de groep”, aldus de momenteel werkloze trainer.

“Daarom dacht ik ook dat Feyenoord de juiste club voor hem was, een club met een familiaire sfeer, in die geborgenheid zag ik zag ik hem wel spelen”, vervolgt Stevens zijn verhaal over Cissé. “Daarom heb ik hem ook gezegd dat Feyenoord mij de beste keus leuk, toen hij mij om raad vroeg. Als Sekou fit was geweest, had Feyenoord veel aan hem gehad. Dat weet ik zeker. Ik heb zelden zo’n snelle, fysiek sterke en dreigende speler meegemaakt. Ik hoop dat hij nog wat kan laten zien in De Kuip, dat gun ik die jongen.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login