Nieuws

STERK FEYENOORD VERSPEELD PUNTEN TEGEN AZ

on

Feyenoord heeft zondag verzuimd om zichzelf te belonen met drie punten in een sterk optreden in De Kuip tegen AZ. In een wedstrijd waarin de ploeg van trainer Ronald Koeman veruit de meeste kansen kreeg, stond na negentig minuten een gelijke stand op het scorebord: 2-2. Mitchell Te Vrede en Lex Immers maakten kort na rust in een tijdsbestek van drie minuten de doelpunten voor Feyenoord.

De kansenverhouding voor rust was veelzeggend over het verloop van de eerste helft. Waar Feyenoord maarliefst negen doelpogingen kreeg, schoot AZ in de eerste 45 minuten slechts eenmaal op doel. Toch waren het de bezoekers die met een voorsprong de rust in gingen: 0-1.

Daarmee mocht AZ de handen dichtknijpen, want de ploeg van coach Dick Advocaat had in de eerste helft weinig in te brengen tegen prima spel van Feyenoord. Het elftal van Koeman toonde zich gretig en agressief en zette de bezoekers vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. Het enige dat de ploeg zichzelf mocht verwijten was dat het uit de kansen die het kreeg niet tenminste één doelpunt maakte.

Dat doelpunt hing al vroeg in de wedstrijd in de lucht, toen Tonny Vilhena via een uitstekende combinatie vrij werd gespeeld. De middenvelder kreeg alle tijd om oog in oog met de keeper een hoek uit te zoeken, maar twijfelde te lang en zag zijn schot gered worden. Halverwege de eerste helft was Vilhena de aangever via een vrije trap, die door Joris Mathijsen voor de voeten van Stefan de Vrij werd gelegd. De verdediger werd dusdanig gehinderd door een tegenstander dat hij de bal niet goed raakte en naast mikte. Daarnaast werden onder meer Jordy Clasie, Mitchell Te Vrede en Lex Immers gevaarlijk via schoten van afstand, maar zonder succes.

Waar Feyenoord zich zodoende weinig effectief toonde, gold het tegendeel voor AZ. De Alkmaarders profiteerden na een kwartier spelen van onnodig balverlies aan de kant van Feyenoord en schakelden razendsnel om. Uiteindelijk was het Johann Gudmundsson die vanaf de rechterflank clubtopscorer Aron Johannsson in stelling bracht. De spits verlengde de voorzet richting de verre hoek en passeerde zo Erwin Mulder.

Ondanks de achterstand bij rust wist Feyenoord dat een doelpunt niet kon uitblijven als de ploeg op dezelfde wijze zou blijven spelen. Dat geloof straalde het elftal ook uit aan het begin van de tweede helft, met de snelle gelijkmaker als gevolg. Die was te danken aan een echte spitsengoal van Mitchell Te Vrede, die als eerste bij de bal was nadat keeper Esetaban een kopbal van De Vrij uit een hoekschop niet onder controle kreeg.

De feestvreugde in De Kuip werd al drie minuten later nog groter, toen Immers zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zette. De nummer tien kopte knap binnen uit een voorzet van Janmaat vanaf de rechterkant.

Gezien het wedstrijdbeeld tot dan toe had Feyenoord daarmee ook zeer goede papieren in handen om het duel tot een goed einde te brengen, alleen betekende een overtreding van Janmaat na bijna een uur spelen een keerpunt in de wedstrijd. De verdediger hield Gudmundsson vast in het zestienmetergebied, met een strafschop voor de bezoekers als gevolg. Spits Johannsson kon op die manier vanaf elf meter vrij eenvoudig zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnen schieten.

Daarmee keerde het geloof bij de bezoekers in een goede afloop helemaal terug, met een spannend laatste half uur tot gevolg. Daarin golfde het spel op en neer en werd Feyenoord steeds luider naar voren gejaagd door het Legioen, maar een doelpunt bleef uit.

Feyenoord – AZ 2-2
Scoreverloop:
17’ 0-1 Johannsson
48’ 1-1 Te Vrede
51’ 2-1 Immers
57’ 2-2 Johannsson (strafschop)

Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Martins Indi, Clasie, Janmaat (Feyenoord), A. Johannsson, M. Johansson, Gudmundsson (AZ)

Opstellingen:
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena (72’ Bakkal); Schaken, Te Vrede en Boëtius (78’ Armenteros).
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Martens (84’ Elm), Ortiz; Beerens, Johannsson (88’ Avdic) en Gudmundsson.

Bron: Feyenoord.nl

20131110-184823.jpg

You must be logged in to post a comment Login