Nieuws

Sterk Feyenoord onderstreept titelaspiraties

on

Een soeverein Feyenoord heeft op bezoek in Nijmegen weinig te duchten gehad van NEC. De Rotterdammers beslisten het duel al in de eerste helft (0-3).

Na de feestvreugde rondom de overwinning op PSV wachtte Feyenoord op een papier lastige middag bij NEC. De Nijmegenaren presteren dit seizoen boven verwachting en staan stevig op de zevende plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer Alex Pastoor had vanmiddag echter weinig in te brengen tegen een sterk Feyenoord, dat met name in de eerste helft een uitstekende indruk maakte.

De Rotterdammers begonnen scherp aan de wedstrijd en kenden daardoor een bliksemstart. Al na elf minuten profiteerde Jean-Paul Boëtius optimaal van een fraaie steekpass van Tonny Vilhena (0-1). Met veel strijd en passie zetten de bezoekers vervolgens door en de 0-2 leek slechts een kwestie van tijd. Lex Immers had zijn ploeg tien minuten na de openingstreffer wat lucht kunnen verschaffen, maar de aanvallende middenvelder schoot vanaf een meter of elf naast.

Na een half uur liet ook NEC zich voor het eerst gelden. Erwin Mulder moest handelend optreden na een kopbal van Daan Bovenberg, waarna diezelfde verdediger enkele minuten later met het hoofd de paal raakte. Nadat Erik Falkenburg vlak voor rust net naast schoot, was het aan de andere kant wel raak. Graziano Pellè tekende voor zijn negentiende competitietreffer door op aangeven van Ruben Schaken Feyenoord in veilige haven te koppen. Met een 0-2 tussenstand zochten de ploegen de kleedkamers op.

Ook na rust veranderde het spelbeeld niet. Feyenoord had de controle en NEC kon niet veel anders dan toekijken. De bezoekers mochten het zich alleen aanrekenen coulant te zijn voor de thuisploeg, want ook in de tweede helft kreeg Feyenoord kans na kans. Zo stond het vizier van Immers niet voor de eerste keer dit seizoen niet op scherp en raakte Jordy Clasie met een afstandsschot de paal. Bijna werd het nog spannend, toen Nick van der Velden dichtbij de aansluitingstreffer was. Mulder stond echter paraat.

Tien minuten voor tijd werd het duel dan eindelijk in het slot gegooid. De soms onnacolgbare Boëtius prikte met een geplaatst schot de 0-3 eindstand op het scorebord. Feyenoord blijft door de eclatante zege in het spoor van koploper PSV en Ajax. De Rotterdammers hebben drie punten minder dan de Eindhovenaren en één dan de aartsrivaal. NEC staat ondanks de domper nog altijd knap zevende.

Bron: goal.com

You must be logged in to post a comment Login