Nieuws

Standbeeld Coen volgende week al verplaatst

on

Het standbeeld van Coen Moulijn krijgt zeer waarschijnlijk volgende week al een nieuwe, mooie plaats binnen de hekken van Stadion Feijenoord. De onder andere door weduwe Adrie Moulijn gewenste verplaatsing van het beeld van Feyenoords legendarische linksbuiten is mogelijk, doordat de gemeente Rotterdam als eigenaar heeft aangeboden de verplaatsing te regelen en het standbeeld bovendien voor onbepaalde tijd in bruikleen geeft aan de BVO Feyenoord.

Het in oktober 2009 door Coen Moulijn zelf onthulde standbeeld van kunstenaar Tom Waakop Reijers staat momenteel nog op het voorplein van Stadion Feijenoord. Voor deze plek is destijds vooral gekozen omdat het buiten de poorten van het stadion altijd voor iedereen toegankelijk is. Helaas werd de sokkel van het beeld vorige week door vandalen beklad, nadat het eerder al eens mikpunt was geweest toen een shirt van Ajax over het kunstwerk werd gehangen.

Waar in het stadion het standbeeld precies komt te staan zal de komende dagen pas duidelijk worden. ‘We zijn samen met het stadion al op zoek naar een mooie en geschikte plek’, verklaart algemeen directeur Eric Gudde. ‘We zijn het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam in elk geval zeer dankbaar voor hun volledige medewerking om met een snelle verplaatsing tegemoet te komen aan de wensen van Adrie en van vele supporters.’

Bron: Feyenoord.nl

l

20131107-145434.jpg

You must be logged in to post a comment Login