Stam teleurgesteld, maar blij met een punt

Jaap Stam beleefde als hoofdcoach van Feyenoord niet het competitiedebuut waar hij op had gehoopt. Sparta Rotterdam kwam in De Kuip twee keer op voorsprong, maar pas in de vijfde minuut van de blessuretijd werd een punt veiliggesteld door zijn team (2-2).

‘Als je kijkt naar de hele wedstrijd, dan zie je dat we bij vlagen goed hebben gespeeld,’ blikte hij na afloop terug. ‘We hebben ook een hoop kansen gekregen, maar die maakten we niet af. Uiteindelijk viel de gelijkmaker nog, omdat we er met z’n allen keihard voor werkten. Het is denk ik ook terecht dat we dit punt pakten.’

Stam had vooraf op meer gehoopt, maar zei achteraf dat hij teleurgesteld maar ook blij was met het punt. ‘Het is niet zo dat we zomaar even drie punten pakken als wij thuis tegen Sparta spelen,’ stelde hij. ‘Zij spelen erg gedisciplineerd, hebben een goed team dat hard werkt. Dus ook wij moeten er keihard voor werken. Dat hebben we vandaag gedaan.’