Nieuws

Stam na rampavond: ‘De spelers doen dit niet expres’

on

Feyenoord-trainer Jaap Stam probeerde na de oorwassing in de eigen Kuip tegen AZ te zoeken naar lichtpuntjes en nam zijn spelers in bescherming.

De spelers van Feyenoord verlieten het veld na de 0-3 nederlaag tegen AZ, begeleid door een striemend fluitconcert en een snoeihard ‘Schaam je kapot!’ vanaf de tribunes. ,,De spelers hoeven zich niet te schamen”, meende Stam tegenover FOX Sports na afloop. ,,Ik begrijp wel waar het vandaan komt, maar ze doen het niet expres.”

De oefenmeester zag dat de Rotterdammers het wel probeerden. ,,We hadden de beste intenties, maar als het tegen zit, dan zit het ook écht tegen. We speelden tegen een ploeg die goed kan voetballen. Als de ruimtes groot worden, hebben zij de kwaliteiten om er bij ons tussendoor te voetballen. Dan kan het publiek de indruk krijgen dat de spelers niet kunnen of niet willen, maar dat is niet het geval.”

Al met al hing er in de Feyenoord-kleedkamer een grafstemming, stelde Stam. ,,Het was heel stil, iedereen was heel teleurgesteld. We hebben vandaag niet genoeg gebracht om het AZ heel moeilijk te maken.” Maar, zo sloot hij hoopvol af: ,,We hebben een aantal mogelijkheden gehad om de trekker over te halen. Doe je dat, dan loopt het net even wat anders.”

Bron: AD.nl

You must be logged in to post a comment Login