Nieuws

Stam dacht even aan stoppen na vertrek Van Geel en De Jong

on

Jaap Stam meent in de nieuwste uitgave van Voetbal International dat er best een beetje meer begrip mag zijn voor de situatie waarin Feyenoord verkeert. In een uitgebreid interview schetst de trainer de turbulente zomer. Zo baalde hij flink van het vertrek van Jeremiah St. Juste en werd de directie van de Rotterdammers volledig ontmanteld.

Jaap Stam in de VI: ‘Ik heb echt flink gebaald van het vertrek van St. Juste. In Jerry zit in mijn ogen nog veel rek zit. Ik had hem er graag bij gehouden. Troost zei dat er een bod was dat de club om economische redenen niet kon weigeren en dat we de opbrengst niet konden herinvesteren.”

Stam gaat verder in het voetbal weekblad: ‘Jan de Jong en Martin van Geel hebben mij gecontracteerd. Ik had afgesproken dat we zouden doorgaan op de weg die de club had ingezet. Na een training met zijn vorige werkgever pakte Stam zijn telefoon en was er een bericht van Martin: “Kun je me snel bellen?” Toen Stam dat deed, vertelde Martin van Geel dat er over een half uur een persbericht zou komen waarin bekend werd gemaakt dat hij ging stoppen.

Tegen het einde van de voorbereiding zat Jaap Stam in zijn auto naar Rotterdam voor een oefenwedstrijd, toen Jan de Jong hem belde. “Jan zei doodleuk dat de club over twee uur bekend zou maken dat hij vertrok. Lekker dan, dacht ik. Wat zouden de consequenties zijn?”

Stam: “Als de afspraken ineens anders worden dan ze waren, schiet stoppen wel even kort door je hoofd. Maar tegelijkertijd was ik net begonnen met de groep en hen wilde ik niet in de steek laten.’

In de nieuwe editie van Voetbal International en op VI PRO vertelt Stam uitgebreid over zijn eerste maanden bij Feyenoord, dat komende zondag op bezoek gaat bij aartsrivaal Ajax.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login