Feyenoordinbeeld

Stadionverboden voor staan op trappen in De Kuip

on

Vier Feyenoordsupporters zijn gisteren bij de wedstrijd tegen FC Oss uit De Kuip gezet omdat ze op de trappen stonden. Hen hangt een stadionverbod boven het hoofd, bevestigt de club.

.

Zegsman Feyenoord

Het zou gaan om supporters uit Vak S, waar de fanatieke aanhang van Feyenoord zit. Een deel van de harde kern denkt gestraft te worden voor de actie tegen algemeen directeur Eric Gudde. Tijdens de wedstrijd tegen FC Oss zongen ze: ‘Het is nu tijd, de hoogste tijd. Rot maar op met je wanbeleid.’

.

Volgens Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon heeft de club de laatste maanden meermalen aangegeven strenger op te gaan treden tegen het staan op de trappen. ,,Op de meeste vakken gaat dit goed, maar op enkele ook vrij structureel niet.”

.

De belangrijkste reden voor het vrijhouden van de trappen is dat hulpverleners snel ter plaatse moeten kunnen komen, bijvoorbeeld als iemand op de tribune onwel wordt. Feyenoord ontving de afgelopen jaren ‘een vermogen aan boetes’ van de UEFA omdat de trappen niet vrij waren, aldus Salomon.

.

Campagne

Daarom is Feyenoord een campagne gestart. Elke wedstrijd verschijnt op het scorebord de mededeling dat de trappen vrijgehouden dienen te worden. Ook stadionspeaker Peter Houtman wijst er voorafgaand aan de wedstrijd op.

.

Op de vakken waar het niet goed gaat, plaatst Feyenoord meer stewards, die mensen waarschuwen dat ze niet op de trappen mogen blijven staan. Wie hun instructies niet opvolgt, loopt het risico uit het stadion te worden verwijderd en een stadionverbod te krijgen, zoals gisteren is gebeurd.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login