Nieuws

Stadion-directeur: “In De Kuip is alles mogelijk”

on

Stadiondirecteur Jan van Merwijk van De Kuip is opgelucht over het goede nieuws van het kabinet. Premier Rutte maakte zojuist bekend tijdens de laatste ‘corona-persconferentie’ dat voetbalclubs vanaf 1 september weer wedstrijden mogen spelen met publiek.

De versoepeling van de lockdown betekent ook nieuwe uitdagingen, want alles moet wel op anderhalf meter blijven gebeuren. “Alles is mogelijk in De Kuip”, laat Van Merwijk stellig weten aan Rijnmond.nl.

De uitdaging zit o.a in de toiletten, deze zijn krap. De stoelen op de tribunes staan momenteel te dicht op elkaar. De Kuip gaat de indeling van de tribune aan pakken zodat het toch mogelijk is om de afstand te waarborgen.

Volgens Van Merwijk is eten en drinken in de rust mogelijk. Op de begane grond staan de kraampjes voor eten en drinken ver uit elkaar, dat is volgens De directeur een voordeel.

Er zit volgens de Stadion-directeur een grote uitdaging in het spreiden van het publiek, zowel bij binnenkomst in het stadion als het verlaten daarvan. “Niet iedereen moet tegelijk voor de poorten staan en na afloop ook niet tegelijk eruit.“

De meeste kaarten zullen verdeeld worden onder de seizoenskaarthouders. Dus wanneer er toch een besmetting zal plaatsvinden, dan kan men achteraf goed herleiden welke supporters er in de buurt van de besmetting zaten.

Van Merwijk sluit bij Rijnmond.nl af met de hoop dat men zo snel mogelijk terug wil naar een volledig volle Kuip, maar daar heeft de stadion-directeur geen invloed op.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login