Nieuws

Staantribune in de Kuip weer stap dichterbij

on

De komst van staanplaatsen in de Kuip is een stap dichterbij gekomen. Stadion Feijenoord heeft een vergunning aangevraagd voor het vervangen van de blauwe kuipstoelen op vak S en X door klapstoelen, die bij wedstrijden in de Nederlandse competitie omhoog staan.

Voor het gemeentebestuur besluit over de aanvraag komt er eerst een proefopstelling van de speciale stoelen, zo vertelt stadiondirecteur Jan van Merwijk. Dit om te testen of alle berekeningen kloppen.

,,Het lijkt simpel, de stoelen vervangen. Maar er komt veel meer bij kijken. We weten weinig van het beton bij vak S. Daarom hebben we al proefboringen gedaan. In de proefopstelling kijken we ook juist naar het beton.’’ De komst van de zogenoemde rail seats liep eerder vertraging op omdat er na toetsingen en berekeningen te veel vragen waren over de constructie.

De rail seats zijn klapstoeltjes, die bij wedstrijden in de Nederlandse competitie worden vergrendeld zodat er staanplaatsen ontstaan. Dit is zoals het vroeger ook ooit was op vak S en X. Bij Europese wedstrijden van Feyenoord of wedstrijden van het Nederlandse elftal zijn de klapstoelen weer gewone stoelen, omdat dit verplicht is.

Als de proefopstelling geen nieuwe problemen aan het licht brengt, verwacht Van Merwijk dat de operatie om alle stoelen te vervangen snel kan volgen. De proefopstelling wordt niet getest door supporters. Dit gebeurt tussen wedstrijden van Feyenoord in, als de tribune leeg is.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login