Nieuws

Sportclub Feyenoord maakt bezwaar tegen sportcampus

on

Het bestuur van Sportclub Feyenoord heeft formeel bezwaar gemaakt tegen de plannen van de gemeente Rotterdam om op Varkenoord een sportcampus te ontwikkelen. De amateurtak doet dit om haar rechten niet te verspelen.

Eind november is er door de Rotterdamse gemeenteraad besloten dat er een sportcampus op Rotterdam-Zuid komt. Na het afketsen van de ontwikkeling van het stadion van Feyenoord werden er nieuwe plannen voor het gebied van Varkenoord en Park De Twee Heuvels gemaakt.

Omdat Sportclub Feyenoord niet het kind van de rekening wil worden, is op advies van een advocaat bezwaar ingediend tegen de plannen. Dit moet los worden gezien van het initiatief van de proftak van Feyenoord om op het voormalig complex van vv Hillesluis een trainingsaccommodatie te ontwikkelen. Het bezwaar van de Sportclub is enkel gericht tegen de sportcampus. Daarmee helpen de amateurs de profs indirect, want de huidige trainingsvelden van Feyenoord 1 zouden als eerste moeten wijken voor een atletiekbaan.

De nieuwe sportcampus kost 61 miljoen euro. De bouw begint in 2015 en moet in twee jaar gereed zijn. Alle huidige sportvoorzieningen worden gemoderniseerd en er wordt voor gezorgd dat op een locatie meerdere sporten kunnen worden beoefend. Hierdoor zijn er straks zowel voetbal-, rugby- als korfbalverenigingen actief. Naast de al eerder genoemde atletiekbaan wordt er ook een indoorcentrum gebouwd voor atletiek, vechtsport en dans. Van dat indoorcentrum kunnen ook andere sporten gebruik maken.

Het bestuur van Sportclub Feyenoord voelt niet de behoefte het bezwaarschrift voor een microfoon en camera toe te lichten. De gemeente Rotterdam wil pas reageren als het ’t bezwaar heeft ontvangen.

Bron: Rijnmond.nl

20140110-171203.jpg

You must be logged in to post a comment Login