Nieuws

Spelhervattingen nekken Feyenoord

on

Sportdatabureau Infostrada kwam vandaag na de wedstrijd NAC Breda – Feyenoord (2-2) met interessante cijfers naar buiten. Van de 20 tegentreffers die de Rotterdammers tot dusver moesten incasseren, ontstonden er 13 uit spelhervattingen. Daarmee staat de ploeg van trainer Ronald Koeman ‘bovenaan’ in het klassement van de tegentreffers uit stilstaande situaties (65 procent).
Ook in Breda vielen de twee doelpunten van de tegenstander uit spelhervattingen (corners). Bij beide treffers kon de gedrongen doelman Kostas Lamprou de hoge voorzet niet onderscheppen. De Griek staat bij de volgers van Feyenoord wegens zijn relatief kleine gestalte meer dan eens ter discussie.

Lamprou moet volgende week in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag na enkele maanden zijn basisplaats waarschijnlijk weer afstaan aan eerste doelman Erwin Mulder, die van een langdurige voetblessure is hersteld.

Feyenoord had in de voorgaande drie wedstrijden nog wel de nul gehouden. ‘En nu vliegen ze er toch weer in uit die corners’, mokte aanvoerder Stefan de Vrij, die centraal in de verdediging speelt. ‘We staan gewoon niet goed in de dekking, we komen de afspraken niet na. Dat is heel teleurstellend, ja. We hebben dit puntenverlies aan onszelf te wijten.’

You must be logged in to post a comment Login