Nieuws

Spelers van Jong Feyenoord trainen van heden mee met Feyenoord 1 of Feyenoord O19

on

De spelers van Jong Feyenoord werken de rest van het huidige seizoen hun trainingen af bij Feyenoord 1 of Onder 19. Dit besluit werd door de directie genomen naar aanleiding van de doorstroming van diverse spelers naar het eerste elftal van Feyenoord dan wel de verhuur van Jong-spelers aan samenwerkingspartner FC Dordrecht. In goed overleg is hoofdtrainer Peter van den Berg nu al vrijgesteld van werkzaamheden. Jong Feyenoord blijft uitkomen in de Reservecompetitie voor beloftenteams.

Jong Feyenoord, dat bij de start van het seizoen een zelfstandig beloftenteam vormde, kreeg in de loop van het seizoen onder meer te maken met de snelle doorstroming naar het eerste elftal van Wouter Burger, Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida en later Jordy Wehrmann. Na de blessure van Justin Bijlow maakte ook doelman Elber Evora onlangs de overstap naar de selectie van Giovanni van Bronckhorst. In een eerder stadium verhuurde Feyenoord al Crysencio Summerville, Jari Schuurman en Joël Zwarts aan FC Dordrecht, waar de club sinds begin dit kalenderjaar een samenwerking mee heeft. Jong Feyenoord-speler Mats Knoester maakte vorige maand de overstap naar Heracles Almelo.

Technisch directeur Martin van Geel licht het besluit toe: ‘Met de doorstroming van diverse spelers naar het eerste elftal en de mogelijkheid om spelers van Feyenoord 1 wedstrijdminuten te laten maken in de competitie waarin Jong Feyenoord uitkomt, heeft dit team voor ons haar waarde bewezen dit seizoen. Anderzijds willen we de spelers die permanent nog actief waren binnen Jong Feyenoord de trainingsomstandigheden bieden die zij verdienen. Dat wil zeggen: dagelijks een volledige en volwaardige groep om mee te trainen onder hoge intensiteit. Dat was na de doorstroming van de genoemde spelers van Feyenoord 1 en de verhuurde spelers aan FC Dordrecht niet altijd het geval meer en daarom vonden we het beter om de overgebleven jongens de overstap te laten maken naar Feyenoord Onder 19 dat getraind wordt door Dirk Kuyt en Cor Adriaanse.’

Het besluit heeft ook gevolgen voor hoofdtrainer van Jong Feyenoord Peter van den Berg, wiens contract na afloop van dit seizoen eindigt. Van Geel: ‘We hebben Peter de keuze gegeven om aan te sluiten in de jeugdopleiding of de tijd en ruimte te nemen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Hij heeft voor dat laatste gekozen. Peter verdient een groot compliment voor de wijze waarop hij zijn spelers dit seizoen heeft doorontwikkeld en beter heeft gemaakt. We wensen hem alle succes in de toekomst.’ Zoals eerder benoemd blijft Jong Feyenoord gewoon actief in de competitie. De wedstrijden zullen tot het einde van het seizoen onder leiding staan van Denny Landzaat, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login