Nieuws

Spelers moeten vandaag statement maken naar Van Bronckhorst

on

De spelers van Feyenoord weten dat Giovanni van Bronckhorst altijd voor hen opkomt. Zijn pupillen beschermen is volgens de trainer de manier om succes te hebben. Nu is het aan de voetballers om Van Bronckhorst te waarderen voor zijn loyaliteit.

Als Giovanni van Bronckhorst voor een camera staat en er wordt gevraagd naar de aparte status van het tweede elftal van Feyenoord, geeft hij eerlijk aan dat het ook zijn keuze niet is. Als Giovanni van Bronckhorst in de perskamer wordt gevraagd naar de tweehonderd naar binnen gesmokkelde fakkels die de fanatieke aanhangers tegen Napoli afstaken en waar de club ongetwijfeld een boete van de UEFA zal ontvangen, zegt hij eerlijk dat zijn spelers er toch echt baat bij hadden.

Als speler Tonny Vilhena met zijn vingers in zijn oren staat na de 0-1 tegen FC Groningen en daar volop kritiek over krijgt, neemt de trainer van Feyenoord het maar weer eens voor hem op. Net als Miquel Nelom, verketterd omdat hij in het Noordlease Stadion een helft met een gouden ketting om speelde, zijn onvoorwaardelijke steun krijgt. Als Jean-Paul Boëtius en Kevin Diks in de eigen Kuip worden verwelkomd met fluitconcerten, vraagt de trainer voor camera’s openlijk om veel meer steun voor die jongens.

De spelers van Feyenoord weten het al geruime tijd, hun trainer neemt het altijd voor ze op. En als zijn mening niet strookt met die van de clubleiding, dan schroomt hij toch niet om die te geven. Voor Van Bronckhorst is eerlijkheid belangrijker dan politiek. En spelers beschermen is volgens de trainer de manier om succes te hebben.

Vrijdag vertelde de trainer nog maar eens dat Feyenoord aan een serie is begonnen. FC Groningen (0-2), Vitesse (1-0) en Napoli (2-1) werden verslagen. Maar om echt tot een serie van enige importantie te komen, moet er ook in de Galgenwaard van FC Utrecht worden gewonnen. Hoe lastig de partij op partij op papier ook is, Feyenoord heeft al teveel laten liggen om tevreden te zijn met een puntje.

Ook Van Bronckhorst hoopt maar dat zijn spelers zichzelf na de winst tegen Napoli zichzelf niet beter zijn gaan vinden dan ze in werkelijkheid zijn. Toen koploper PSV eerder dit seizoen naar de Galgenwaard moest, had de ploeg het een helft lastig. Na afloop stond er echter gewoon 1-7 op het scorebord. Als de spelers Van Bronckhorst waarderen voor het feit dat hij ze altijd in bescherming neemt, dat hij zijn mening geeft ook al is die niet in de lijn van technisch directeur Martin van Geel, mediamanager Raymond Salomon of in de toekomst misschien algemeen directeur Jan de Jong, dan stappen ze vanmiddag met het mes tussen de tanden het veld van FC Utrecht op.

De regerend landskampioen kan, op de dag dat Ajax en PSV elkaar ontmoeten, immers een heel belangrijk statement maken. Naar zichzelf, dat de slechte tijden achter de rug zijn. Naar de concurrentie, die moeten weten dat Feyenoord nog niet mag worden afgeschreven. Maar vooral ook naar trainer Giovanni van Bronckhorst, die moet voelen dat ze hem niet in zijn hemd laten staan.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login