Nieuws

Spelers en staf met goed gevoel terug naar Nederland

on

Voor Feyenoord zit het trainingskamp in Marbella erop. Op de laatste dag ging het oefenduel met Borussia Dortmund met 4-2 verloren, wat niets afdoet aan het positieve gevoel dat spelers en staf meenemen na het verblijf aan de Zuid-Spaanse kust.

Kenneth Vermeer en Leroy Fer keerden zaterdag terug in de basiself van Feyenoord, nadat beiden niet in actie kwamen in de oefenwedstrijd tegen TSG 1899 Hoffenheim eerder deze week (2-3 winst). Zodoende trad Feyenoord de Duitse topclub tegemoet in dezelfde opstelling als waarmee de laatste weken voor de winterstop zulke goede resultaten werden geboekt.

Een goed resultaat zat er ook zeker in tegen Borussia Dortmund, achtste finalist van de Champions League. Zeker voor rust bood Feyenoord de Duitsers uitstekend partij, alleen toonde de ploeg zich zowel in de eerste als laatste minuut niet scherp genoeg. Dat leverde twee tegengoals op, direct na de aftrap via Raphael Guerreiro (lobje over Vermeer) en Giovanni Reyna op slag van rust (diagonaal schot met links).

Feyenoord beloonde zichzelf daarentegen te weinig voor het uitstekende spel in de eerste 45 minuten. Alleen Nicolai Jørgensen kwam tot scoren. Hij had de bal na dik twintig minuten spelen voor het intikken na een lekkere actie van Luis Sinisterra aan de linkerkant. Meer goals waren zeker mogelijk en wellicht zelfs verdiend geweest, maar de ploeg sprong te onzorgvuldig om met de kansen.

Na rust was Feyenoord minder dreigend, terwijl de topclub uit de Bundesliga snel opnieuw tweemaal toesloeg. Guerreiro maakte vrij voor Vermeer zijn tweede van de middag en halfverwege de tweede helft vergrootte invaller Chris Fuhrich de achterstand zelfs naar 4-1. Een knap staaltje effectiviteit, waardoor het zicht op een goed resultaat was verdwenen voor Feyenoord.

Luciano Narsingh – woensdag ook al tweemaal trefzeker – maakte in blessuretijd de stand nog wel iets dragelijker, door van dichtbij uit een volley de 4-2 tegen de touwen te rammen. Direct daarna klonk het laatste fluitsignaal en kon het team richting de douches en de bus, waarmee later vandaag koers wordt gezet richting de luchthaven van Málaga. Maandag vervolgt het team in Rotterdam de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

Feyenoord – sc Heerenveen
Met de thuiswedstrijd tegen de Friezen hervat het team van trainer Dick Advocaat zaterdag de competitie en jij kan er nog bij zijn. Bestel je kaarten direct en beleef de avondwedstrijd in De Kuip.

Bron: FEYENOORD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login