Nieuws

Spelers en Legioen vieren Bekerwinst

on

De KNVB beker is officieel in Rotterdamse handen. Feyenoord-icoon Wim Jansen mocht de dennenappel even na achten ’s avonds op het veld van De Kuip overhandigen aan aanvoerder Dirk Kuyt. De aanvaller zag daarmee een droom werkelijkheid worden: een prijs in handen houden als speler van Feyenoord..

Kuyt had het in aanloop naar de finale al uit eigen ervaring aan zijn medespelers verteld: bij winst is de euforie direct na het laatste fluitsignaal de herinnering die je later het meest zal bijblijven. Hij had alleen vooraf niet kunnen voorspellen dat Feyenoord het daadwerkelijk tot het allerlaatste moment van de wedstrijd tegen FC Utrecht spannend zou houden. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers voelde daardoor niet alleen op een groot deel van de tribune, maar ook op het veld als een verlossing.

,

Sommige spelers doken na het laatste fluitsignaal uit dolle vreugde over elkaar heen op het veld, anderen vierden uitbundig hun eigen feestje. Dat feestje werd alleen nog maar groter nadat Kuyt op een inderhaast opgebouwd podium op het veld de beker uit handen van Wim Jansen kreeg overhandigd en de eerste prijs voor Feyenoord sinds 2008 een feit was.
FC Utrecht toonde zich een zeer sportieve verliezer, door een erehaag te vormen voor de winnende ploeg. De spelers van Feyenoord, die inmiddels waren gehuld in de traditionele rode badjassen, bedankten op hun beurt de tegenstander voor een prachtige wedstrijd, waarna de zojuist veroverde beker aan het legioen getoond kon worden. Toen niet lang daarna Lee Towers het veld betrad om You’ll Never Walk Alone te zingen, gingen op de tribunes tienduizenden Feyenoord-sjaals de lucht in en was het echt zeker: Feyenoord heeft de beker.

.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login