Nieuws

Speler Zorya: ‘Ik speelde in een fantastische ambiance’

on

Zorya Luhansk zit nog altijd met de Europa League-nederlaag tegen Feyenoord in zijn maag. De Oekraïeners poetsten een achterstand in De Kuip weg en leken door de 3-3 door te gaan naar de groepsfase, maar in de slotseconde dompelde Elvis Manu de tegenstander in rouw. “We maakten een kardinale fout in de verdediging”, zegt Zeljko Ljubenovic.

De 33-jarige Servische middenvelder deed in De Kuip 24 minuten mee en gaf twee assists. “Feyenoord werd gesteund door 35.000 toeschouwers en stond met 3-1 voor. Het publiek was in trance, hun ploeg werd onvoorwaardelijk gesteund, van minuut tot minuut. Ik dacht dat ik droomde: ik speelde in een fantastische ambiance. Toen we gelijkmaakten, viel er een doodse stilte in het stadion.”

“Zorya kon Europees voetbal bijna aanraken, maar het mocht niet baten. Waardoor dat kwam? Drie verdedigers konden hun kleine spits niet afstoppen en daardoor spatte onze droom uiteen”, zegt Ljubenovic. “Het probleem is dat de jongere spelers van ons denken dat ze Lionel Messi of Cristiano Ronaldo zijn. Maar goed, we spelen in hetzelfde team, dus het is niet heel aardig als ik zoiets zeg.”

Zorya staat er in eigen land overigens niet goed voor: na vijf duels heeft men slechts vier punten vergaard. Bovendien is het er bijzonder onrustig: “Schoten, bommen, explosies, rook, vuur, het is oorlog.

Gevechtsvliegtuigen vliegen over, mensen lopen met geweren en zelfs voetballers worden opgeroepen voor het leger. Een speler van onze ploeg kreeg een oproep”, zegt Ljubenovic in het interview met de krant Sport. “En wie weet zijn het er wel meer.”

Bron: voetbalzone.nl

IMG_8233.PNG

You must be logged in to post a comment Login