Nieuws

Speeldagenkalender seizoen 2015-2016 bekend 

on

Het Nederlands betaald voetbal begint het seizoen 2015-2016 op zondag 2 augustus met de strijd om de Johan Cruijff Schaal (PSV-FC Groningen). De KNVB maakte vanmiddag de speeldagenkalender van 2015-2016 bekend. Op vrijdagavond 7 augustus starten de Ere- en Eerste Divisie met hun competitie.

De speeldagenkalender is een weergave van data waarop in het seizoen 2015-2016 in de Nederlandse competities wordt gevoetbald. De speeldagenkalender kwam tot stand in overleg met het Technisch Platform van de KNVB. Daarin hebben vertegenwoordigers van clubs en trainers uit de Eredivisie als de Jupiler League én de Commissie Competitie en Openbare Orde, waarin gemeenten, politie en vervoerspartners zitting.

KNVB-directeur Gijs de Jong, die verantwoordelijk is voor het verloop van alle competities in het profvoetbal: ,,Voor de KNVB wegen bij de ontwikkeling van de kalender de sportieve uitgangspunten voor de competities en de mogelijkheid voor voetballiefhebbers om van de wedstrijden te genieten absoluut het zwaarst. Nu de speeldata vast staan, gaan we verder werken aan een competitieprogramma voor het komend seizoen.”
Door het Europees kampioenschap volgend jaar zomer in Frankrijk sluit het seizoen 2015-2016 een week eerder dan het gisteren afgesloten seizoen. De start van het seizoen is overigens identiek aan dit seizoen, in het tweede weekeinde van augustus. De winterstop is van 21 december 2015 tot en met 14 januari 2016.
De Jong: ,,De clubs hebben het verzoek ingediend een weekeinde later af te trappen dan oorspronkelijk het geval is in een seizoen voorafgaand aan een groot toernooi. Met die wens hebben we rekening gehouden.”

Consequenties is wel dat komend seizoen twee complete speelronden in de Eredivisie op doordeweekse dagen worden afgewerkt.
Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login