Nieuws

‘Speel niet alleen door band met Van Geel bij Feyenoord’

on

Joris Mathijsen gaf vorig jaar aan open te staan voor een terugkeer naar Nederland en kreeg dankzij Martin van Geel zijn zin. De technisch directeur kende de verdediger al goed en haalde hem naar Feyenoord, waar de international met zijn ervaring de jongere talenten bijstaat. Of Mathijsen ook naar De Kuip was gekomen als Van Geel daar niet had gewerkt? “Waarschijnlijk niet”, denkt hij.

Van Geel en Mathijsen kennen elkaar goed: de twee komen uit hetzelfde dorp en speelden bij dezelfde amateurvereniging. Toen Van Geel technisch directeur werd bij Willem II haalde hij de mandekker naar Tilburg en toen de sportbestuurder naar AZ ging, volgde Mathijsen hem. Jaren later haalde Van Geel de international dus ook naar Feyenoord en Mathijsen beseft dat hij daar waarschijnlijk nooit terecht was gekomen als de td niet werkzaam was geweest in Rotterdam.

De 33-jarige Mathijsen benadrukt echter dat zijn goede band met Van Geel niet de enige reden is waarom hij voor Feyenoord kon tekenen. “Dat is gewoon onzin”, zegt de stopper in ELF Voetbal. “Als ik niet de kwaliteiten zou hebben om bij Feyenoord te spelen, had hij me nooit gehaald. Dat weet hij, dat weet ik, maar gezien de onwaarheden die af en toe in de media opduiken, weet niet iedereen dat. Nu hopelijk wel.”

Bron: Voetbalzone.nl

20130906-180327.jpg

You must be logged in to post a comment Login