Nieuws

Sparta knokt komende weken voor lijfsbehoud

on

Voor Sparta Rotterdam staat in de laatste weken van dit seizoen alles in het teken van lijfsbehoud in de Eredivisie. Hoofdcoach Dick Advocaat heeft het team aan het winnen gekregen, maar directe degradatie is nog altijd een optie en de play-offs zijn nog enkel door een grootse ontsnapping te ontlopen.

Concurrent

De twee overwinningen die Sparta Rotterdam in de laatste drie competitiewedstrijden boekte, waren meer dan welkom voor de club uit Spangen. Dankzij de zes punten die het elftal van trainer Advocaat daardoor mocht bijschrijven, werd een gaatje geslagen met hekkensluiter FC Twente. De voorsprong bedraagt met nog twee competitieduels te gaan vier punten.

In theorie

De 2-1 overwinning op directe concurrent NAC Breda zorgde er bovendien voor dat Sparta in theorie ook de play-offs om promotie/degradatie nog zou kunnen ontlopen. Gezien het grote verschil in doelsaldo met NAC zal de ploeg daarvoor wel tenminste vier punten moeten pakken in de laatste twee wedstrijden, waarbij de club uit Breda met lege handen moet blijven.

Lastig programma

Eerste zorg voor Sparta is desondanks om FC Twente achter zich te houden. In dat opzicht was het geen goed nieuws dat Twente in de voorgaande speelronde voor het eerst in maanden weer eens wist te winnen (2-0 tegen PEC Zwolle). Het betekent dat ook directe degradatie nog altijd niet uitgesloten in voor Sparta, te meer omdat de ploeg nog twee lastige wedstrijden voor de boeg heeft: zondag uit tegen Feyenoord en in de laatste speelronde thuis tegen Heracles Almelo.

Contract ontbonden

Daarbij helpt het niet dat Sparta het in de laatste wedstrijden in de competitie en in de eventueel te spelen play-offs moet stellen zonder Michiel Kramer. Het contract van de spits, die deze winter vertrok bij Feyenoord en daarna werd opgepikt door Sparta, werd eerder deze maand ontbonden, nadat hij voor zeven wedstrijden werd geschorst na een rode kaart in de wedstrijd tegen Vitesse.

Aderlating

Ook voor een andere Sparta-aanvaller, Soufyan Ahannach, zit het seizoen er al op, want de huurling van Brighton & Hove Albion brak in de afgelopen wedstrijd tegen NAC Breda zijn been. Het ontbreken van het duo is een flinke offensieve aderlating voor Sparta in de weken van de waarheid.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login