Nieuws

Sparta klaar voor ‘Wedstrijd van het Jaar”

on

Sparta weet wat het is om te winnen van Feyenoord, maar de club uit Rotterdam-Spangen is bezig aan een moeizaam seizoen. De ploeg van trainer Alex Pastoor heeft de punten hard nodig en hoopt daarom vurig op een overwinning op de stadsgenoot, iets waarin het team vorig seizoen slaagde.

Tegenvallend seizoen

Supporters van Sparta kunnen vooralsnog met weinig positieve gevoelens terugkijken op het huidige seizoen. Tot op heden wist het team van trainer Alex Pastoor slechts twee competitiewedstrijden te winnen. Afgelopen donderdag verloor Sparta in de slotfase van Heracles Almelo (3-2), wat de achtste nederlaag van het seizoen betekende. Door de tegenvallende resultaten staan de Spartanen op de voorlaatste plaats op de Eredivisie-ranglijst. Alleen Roda JC Kerkrade staat (op

doelsaldo) onder de club uit Spangen.

Doelpuntendroogte

De verdediging van Sparta doet het met ‘slechts’ 26 tegengoals niet zo slecht, maar aanvallend loopt het minder soepel bij de ploeg. Het team van Pastoor is de minste scorende ploeg van de Eredivisie. In zestien competitiewedstrijden werd dertien keer gescoord. Robert Mühren was betrokken bij zeven van die dertien doelpunten. De spits scoorde drie keer en gaf vier keer een assist. Vorig seizoen stond de doelpuntenteller van Sparta na zestien wedstrijden op 22.

Verleden biedt hoop

Ondanks de mindere periode waarin Sparta verkeert, kan het team vertrouwen putten uit de resultaten uit het verleden. De laatste vier thuiswedstrijden van Sparta tegen Feyenoord werden allemaal gewonnen. Tegen geen enkele andere huidige Eredivisie-tegenstander heeft de club een langere reeks aan thuisoverwinningen. Vorig seizoen eindigde Sparta – Feyenoord in 1-0 door een zeer vroege treffer van Mathias Pogba.

Wedstrijd van het jaar

De wedstrijd tegen Feyenoord is voor Spartaan Roy Kortsmit een bijzondere. De doelman was in het verleden actief in Feyenoord Academy, maar een doorbraak in De Kuip bleef uit. ‘De wedstrijd van zondag is voor mij wel de wedstrijd van het jaar, denk ik,’ sprak hij tegenover RTV Rijnmond. ‘Ik heb er natuurlijk een verleden en veel vrienden zijn voor Feyenoord. Het is een hele mooie wedstrijd. Ook onder de supporters leeft de wedstrijd enorm.’

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login