Nieuws

Sparta – Feyenoord gaat door mét publiek

on


Wedstrijden in het betaald voetbal buiten Brabant gaan voorlopig gewoon door. Dat heeft de KNVB vanmiddag na een overleg in Zeist laten weten. ,,We houden de veiligheidsregio’s aan”, zei directeur betaald voetbal Eric Gudde. ,,En we spelen zolang mogelijk met publiek” in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De KNVB legt volgens de krant de bal bij de overheid en zegt die lijn strikt te volgen, benadrukt Gudde. ,, Wij zijn niet deskundig, de deskundigen ziten bij de overheid, die nemen de beslissingen.”

De clubs spraken met de KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie over de mogelijke scenario’s voor de komende weken. In een aantal andere Europese landen worden voetbalwedstrijden uit voorzorg zonder publiek gespeeld of ligt de competitie helemaal stil.

De KNVB liet eerder weten de duels liever uit te stellen dan in lege stadions te laten spelen. De bond volgt de richtlijnen van het RIVM en de GGD en laat vooralsnog de lokale veiligheidsregio’s beslissen of wedstrijden kunnen doorgaan of niet.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login