Nieuws

Spanning rond Kuip-dossier loopt op

on

De spanning rond het al jaren voortslepende Kuip-dossier loopt op. Een groep eigenaren van het Feyenoord-stadion wil weten waarom er nog niet serieus met Red de Kuip is gesproken. Aan de stadionleiding is nu een ultimatum gesteld.
De aandeelhouders hadden aangedrongen op een onderhoud tussen de Kuip-top en de stichting Red de Kuip, die het stadion in twee jaar tijd en voor maximaal 200 miljoen euro wil verbouwen tot een voetbaltempel met 70.000 stoeltjes. ,,Maar we krijgen geen antwoord op onze vragen,” zegt voorzitter Joan Smal van de Vereniging Aandeelhouders Stadion Feijenoord (VASF).
Hij wil volgende week alsnog opheldering van de raad van commissarissen, die tot vanmiddag 17.00 uur de tijd heeft om op dit voorstel te reageren. ,,Zo niet? Dan zijn we er klaar mee. Dan zullen we de heren adviseren om maar eens wat anders te gaan doen. We zijn zwaar gepikeerd over de gang van zaken.” 

In een recente brief van stadion Feyenoord aan de VASF schrijven directeur Jan van Merwijk en president-commissaris René van Ierschot dat – na het mislukken van de onderhandelingen met BAM – wordt gewerkt aan een ‘update en aanscherping’ van het door stadion club ‘gedragen plan van eisen’. ,,En op basis daarvan hernieuwde besprekingen aan te gaan met belangstellenden.”

Een nieuw of verbouwd stadion moet ‘ingebed’ zijn in een gebiedsvisie. ,,Wij zijn van mening dat het ontwikkelen van een gebiedsvisie primair de taak is van de gemeente Rotterdam. Daarbij is van belang dat het stadion daarvan een belangrijk deel uitmaakt en anderzijds dat de gebiedsvisie van essentieel belang is voor een brede exploitatie van het stadion.”
Het bestuur van de Kuip wil bovendien ‘meer zicht krijgen op de haalbaarheid en het vergaren van voldoende nieuw eigen vermogen voor de financierbaarheid’ van het project. Pas daarna wordt naar buiten getreden, ‘om in maximale concurrentie de creativiteit en knowhow van marktpartijen te gaan binnenhalen’. ,,Daarbij zal ook Red de Kuip worden betrokken.” 

Raadslid Luuk Wilson van Leefbaar Rotterdam wil de Kuip-plannen volgende week op de agenda van de gemeenteraad. ,,We willen dat Feyenoord en de stad met een voorstel komen dat financieel haalbaar is. En de gemeente niet meer dan 35 miljoen aan een nieuw of verbouwd stadion zal bijdragen.” 

Verder verwacht de politicus dat er verschillende scenario’s rondom het stadion serieus worden onderzocht, waaronder het plan van Red de Kuip. ,,Anders is er sowieso weinig basis om in de toekomst financiële steun te verlenen, als Feyenoord op de Coolsingel de hand komt ophouden.” President-commissaris Van Ierschot geeft geen commentaar.

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login