Nieuws

Spajic lijkt gemaakt voor Feyenoord: ‘Geen woorden maar daden’

on

Uros Spajic heeft tot op heden slechts één duel meegedaan met Feyenoord 1 en wordt nu al geroemd om zijn rust aan de bal, zijn verdedigende capaciteiten én zijn spelinzicht. Spajic voelt zich duidelijk op zijn gemak bij de Rotterdammers. Voor een speler die tien maanden geleden voor het laatst in actie kwam is dit bijzonder knap.

In gesprek met de NOS laat de verdediger weten dat Feyenoord heeft aangetoond hem heel graag te willen hebben. Uros heeft ook veel gesproken met Tonny Vilhena, zijn ploeggenoot bij Krasnodar en hij vertelde veel goede verhalen.

Spajic praat liever niet over zichzelf en al helemaal niet over zijn kwaliteiten, maar laat wel weten dat afgelopen jaar een heel zware periode voor hem was. “Ik was gewend om altijd te spelen en opeens kon dat niet meer. Ik had opeens een heel lange pauze. Ook psychisch was dat een hele zware periode.”

Spajic lijkt volgens de Nederlandse Omroep Stichting gemaakt voor Feyenoord en het motto ‘geen woorden, maar daden’ lijkt op zijn lijf geschreven. “Zo is het”, lacht de verdediger, die opgroeide bij Rode Ster Belgrado, de topclub in zijn vaderland. “Dat is een mooie uitspraak en die had ik nog niet gehoord.”

Spajic weet dat de mensen op de tribunes kritisch zijn en de verwachtingen zijn altijd hoog gespannen, maar de supporters hebben grote indruk op hem gemaakt. En dat was in de periode dat er maar dertienduizend toeschouwers in het stadion aanwezig mochten zijn.

Spajic wil kampioen worden en hij denkt dat ze daar zeker kans op maken. “Feyenoord strijdt elk jaar om de prijzen. Het wordt zwaar. In Nederland doen er drie of vier teams mee om het kampioenschap, maar de kans is er zeker.”

Foto: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login