Nieuws

Smeulers: “Strijden tegen degradatie is nóg intenser”

on

Feyenoord-linksback Ian Smeulers werd afgelopen winter verhuurd aan Willem II. Tot een basisplaats is het tot op heden nog niet gekomen. De 21 jarige speler van Feyenoord mocht wel drie keer invallen.

In een interview met het Brabants Dagblad laat de verdediger weten dat hij zonder grote verwachtingen naar Willem II is gekomen. “Bij Feyenoord had ik twee heel goede linksbacks voor me in de rangorde. Dan weet je dat de kans op spelen heel erg klein is. Hier zit ik er dichter tegenaan. Alleen dat al geeft een goed gevoel.”

De verdediger gaat verder: “Bij Feyenoord in de jeugd heb ik altijd de druk gevoeld van het moeten presteren. Prijzen pakken. Maar ik merk wel dat dat toch net wat anders is dan de druk bij een ploeg die tegen degradatie vecht. Dat is toch nóg intenser.”

Ook vanaf de bank beleeft Ian de wedstrijden zeer intens: “Aanmoedigen, aanwijzingen geven… Dat doen de andere bankzitters ook en dat is mooi om te zien. Bij tegenstanders gebeurt dat een stuk minder, valt mij op.”

Smeulers is blij met iedere minuut die hij bij Willem II aan spelen toekomt: “Ook al moet ik in de 92ste minuut invallen, dan nog zal ik er honderd procent voor gaan. Willem II heeft mij een kans geboden, dat wil ik graag terugbetalen met alles wat ik in me heb.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply