Nieuws

Slotboom stapt eind september uit raad van commissarissen Feyenoord

on

Rob Slotboom heeft de clubleiding van Feyenoord laten weten dat hij eind september uit de raad van commissarissen stapt. De eigenaar van staalbedrijf Nicomet Tinplate was sinds de zomer van 2014 lid van het toezicht houdende orgaan van de club.

Het opstappen van Slotboom volgt negen maanden na het vertrek van Pim Blokland. Beide investeerders stonden met de Vrienden van Feyenoord aan de basis van de financiële wederopstanding van Feyenoord. In ruil voor de enorme kapitaalinjectie van de zakenmensen, dat Feyenoord in 2011 van de ondergang redde, kregen de investeerders twee plekken in de raad van commissarissen van de club.

Blokland stapte in december uit het controlerend orgaan omdat hij moest constateren dat zijn invloed op het dagelijks beleid minimaal was geworden. Het boegbeeld van de investeerders vond dat president commissaris Gerard Hoetmer steevast het spoor volgde van technisch directeur Martin van Geel en maling had aan de mening van andere leden binnen de raad van commissarissen.

Slotboom was volgens insiders toen al dezelfde mening toegedaan, maar de voormalig jeugdspeler van de club had in die periode nog wel het idee dat hij als commissaris een zinvolle bijdrage zou kunnen leveren. Negen maanden later zou ook hij Hoetmer als een alleenheerser in de Kuip zien. Bovendien werden diverse belangrijke beslissingen binnen de club door Hoetmer en de clubleiding aan Slotboom vanuit het niets als een voldongen feit gepresenteerd, slechts enkele minuten voor de club die feiten naar buiten zou brengen via de eigen mediakanalen. Slotboom geeft aan in deze fase nog niet naar buiten te willen treden over zijn vertrek.

De Vrienden van Feyenoord, die zich steeds minder serieus genomen voelen in de Kuip, hebben nu alleen nog vleesmagnaat Herman van Drie als lid van de raad van commissarissen. Het toezichthoudend orgaan van de Rotterdamse club bestaat naast Van Drie en Hoetmer verder nog uit Gérard Moussault en William Bontes. De laatste zal eerdaags overigens ook vertrekken als commissaris. Bontes is per 1 januari 2017 in dienst getreden bij VolkerWessels. Omdat de verwachting is dat het bouwbedrijf waar hij op de loonlijst staat een rol gaat spelen bij de eventuele toekomstige bouw van een nieuw stadion, ligt het gevaar van belangenverstrengeling op de loer.

Bron: Ad.nl

Foto: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login