Slot: ‘We zijn de hele wedstrijd veel beter geweest, maar we hebben te weinig gehaald uit de kansen’

Voor het eerst sinds zijn komst naar De Kuip hield Arne Slot met Feyenoord geen drie punten over aan een thuiswedstrijd. Het gelijkspel tegen RKC Waalwijk (2-2) van zaterdag kon de ploeg zich volgens de coach alleen zichzelf aanrekenen. ‘We zijn de hele wedstrijd veel beter geweest, maar we hebben te weinig gehaald uit de kansen.’

Waar Feyenoord 24 schoten (!) nodig had om tot twee goals te komen, waren de bezoekers uiterst effectief. ‘Het is ons de laatste tijd wel vaker overkomen dat de tegenstander scoort uit vrijwel elke kans die ze krijgen,’ reageerde Slot. ‘Daardoor moeten we continu achtervolging en dat is lastig, zeker als het tempo in de tweede helft zo omlaag gaat door alle onderbrekingen. Maar uiteindelijk doen we dat onszelf aan, wij moeten niet in die positie komen.’

Slot zocht de oorzaak van het puntenverlies niet alleen bij de gemiste kansen. ‘Ik vond ons minder energiek dan normaal. Na de 1-0 gingen we een versnelling naar beneden, dat deden we tegen N.E.C. ook al. Een team dat echt hoog wil eindigen, houdt achterin de discipline en maakt vervolgens de 2-0.’

De coach kwam tot slot ook nog met een verklaring voor de wissels van Marcos Senesi en Guus Til. ‘Marcos kwam terug van een blessure, we wisten van te voren dat hij geen negentig minuten zou kunnen spelen. Bij Guus was er sprake van vermoeidheid, dat was geen blessure.’

Bron: Feyenoord.no