Nieuws

Slot: “We hebben zoveel moeten bezuinigen dat je uiteindelijk een keeper aantrekt die niet van het niveau Bijlow is”

on

Tot een kwartier voor tijd leek Feyenoord voor het eerst in zeventien jaar op weg naar drie punten in Amsterdam. Maar uiteindelijk gaven de Rotterdammers de 1-2 voorsprong helemaal weg en trok Ajax met 3-2 aan het langste eind. Feyenoord-trainer Arne Slot zag twee kantelpunten in de verloren Klassieker.

“Het eerste kantelpunt is het moment voor rust met Cyriel Dessers”, doelt Slot op de grote kans die Feyenoord op 1-3 kreeg. Dessers ging voor eigen succes, terwijl aanvoerder Jens Toornstra de bal helemaal vrij voor het inschieten had. “Helaas had Cyriel niet het overzicht dat ik vanaf de zijlijn had”, aldus Slot.

De 2-2 van Dusan Tadic is voor Slot het tweede kantelpunt. “Een standaardsituatie die vanaf vijf meter voor de achterlijn binnengeschoten wordt”, aldus de trainer van Feyenoord. “Dat is niet lekker. Standaardsituaties zijn de meest makkelijke manier van verdedigen, dan is het pijnlijk dat de gelijkmaker daaruit valt.”

Bij de tweede Amsterdamse treffer ging doelman Ofir Marciano, net als bij de 1-1, niet vrijuit. Slot: “Ik denk inderdaad dat als Dusan dat twintig keer probeert dat niet twintig keer tot een goal leidt. We kunnen wel constant over die tegengoals praten, maar dit is de indirecte consequentie van afgelopen zomer. We hebben zoveel moeten bezuinigen dat je uiteindelijk een keeper aantrekt die niet van het niveau Justin Bijlow is. Dat kun je die jongen niet verwijten, want Bijlow is de nummer één keeper van Nederland”, besluit Slot over Marciano.

Volgens Slot was deze Klassieker ‘geen doorsnee Ajax-Feyenoord’. “Feyenoord presenteerde zich op een manier die de afgelopen jaren niet gebruikelijk is. Ajax had het heel moeilijk en kon niet op de manier spelen zoals de mensen hier gewend zijn. Maar met een extra spits en opportunistischer voetbal wordt het uiteindelijk lastig om ze van je goal af te houden.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply