Nieuws

Slot: “We gaan onze fans zondag echt keihard nodig hebben”

on

Feyenoord verloor donderdagavond met maar liefst 4-2 van SS Lazio. Het was misschien wel logisch geweest als Slot in de rust van het duel met Lazio even flink uit zijn dak was gegaan. Zijn spelers leverden een collectieve wanprestatie af en incasseerden liefst drie doelpunten binnen een half uur. Toch bleef de welbekende donderspeech in de rust uit, vertelt Slot. “In mijn optiek heeft het weinig zin om als een malloot te gaan schreeuwen en de spelers voor alles uit te maken”, zegt hij.

Liever gooide Slot het over een andere boeg, door zijn spelers de spiegel voor te houden dat voetbal pas in de laatste plaats om tactiek gaat en in eerste instantie simpelweg om het winnen van duels. “Ik heb ze gezegd dat als je het tempo van de tegenstander niet kunt bijbenen, je persoonlijkheid moet tonen en elkaar vooral niet moet laten vallen”, zegt Slot. “Dat ging in de tweede helft vervolgens gelukkig beter. Laat ik het er maar op houden dat we de tweede helft hebben gewonnen.”

“Het niveau waar Lazio op zit, kom je in de eredivisie nauwelijks tegen. En ik heb ook niet het idee dat de spelers echt in de war zijn na deze nederlaag. Deze wedstrijden, waarin je veel achter de bal aanloopt, kosten veel meer energie dan wedstrijden waarin je veel de bal hebt. We gaan onze fans zondag echt keihard nodig hebben.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply