Slot verwacht dat Sinisterra wedstrijd tegen Sc Heerenveen moet missen

De 191ste editie van de Klassieker werd een wedstrijd waarin Feyenoord en Ajax elkaar in een houdgreep hielden, concludeerde Arne Slot. De Amsterdammers trokken aan het langste eind door een eigen doelpunt van Marcos Senesi en een benutte strafschop.

‘Ik was nieuwsgierig of we er een gelijkwaardige wedstrijd van konden maken. Als je cynisch bent zul je zeggen: “dat is gelukt, want beide teams waren slecht”,’ begon Slot aan zijn analyse van de kleurloze Klassieker. ‘We maakten het elkaar moeilijk. Het werd een wedstrijd met heel weinig kansen.’

Aan de bal was het bij zowel Feyenoord als Ajax ‘niet goed’, vond de hoofdcoach van Feyenoord. ‘Dan is het zonde dat je er voor rust eentje in je eigen goal schiet,’ doelde Slot op de 0-1 van Marcos Senesi. ‘Na rust speelden wij iets beter en had ik het gevoel dat de 1-1 er aan zat te komen. Na de 0-2 tien minuten voor tijd was het gespeeld.’

Van opmerkingen over scheidsrechter Dennis Higler wilde Slot niets weten. ‘Beide ploegen speelden niet goed, daar kan de scheidsrechter niets aan doen,’ klonk hij stellig, waarna hij zocht naar lichtpuntjes. ‘Dat we het Ajax moeilijk hebben gemaakt om te voetballen geeft wat houvast. Fysiek vond ik ons – na een zware midweekse wedstrijd – zelfs beter dan de tegenstander. Maar ja… Ajax heeft gewonnen.’

Blessure Sinisterra
De kans is groot dat Feyenoord niet alleen deze wedstrijd verloor, maar ook Luis Sinisterra. De Colombiaan bleef na de eerste helft geblesseerd achter in de kleedkamer. Slot: ‘Woensdag komt dan wel heel snel, dus ik verwacht dat hij sc Heerenveen-uit niet gaat halen.’