Nieuws

Slot: “Tegen Cambuur moet je tot meer kansen komen”(video)

on

Arne Slot was na afloop van de overwinning van Feyenoord op Cambuur (1-0) uiteraard blij met de drie punten, maar de polonaise liep de Feyenoord-trainer bepaald niet. Slot vond zijn ploeg tegen Cambuur niet genoeg kansen creëren en is ook niet tevreden over het spel van Feyenoord.

“Dit toont in ieder geval weer aan dat een duel met de nummer zeventien geen uitgemaakte zaak is”, vertelt Slot, die zijn ploeg tegen Cambuur niet goed voor de dag vond komen. “We hebben wel kansen gehad, maar tegen een Cambuur dat bepaald niet in zijn beste fase zit, moet je als Feyenoord zijnde in staat zijn tot meer kansen te komen. Dit was zeker geen goede wedstrijd van ons. Waar ik wél tevreden over ben? De drie punten.”

En ook met de koppositie in de eredivisie is Slot uiteraard blij. Op de vraag of hij er ook van baalde dat Feyenoord tegen Cambuur niet aan zijn doelsaldo, dat minder dan dat van medekoploper PSV is, werkte, reageert Slot ontkennend. “In die fase zitten wij op dit moment namelijk helemaal niet. Wij spelen dit seizoen geen wedstrijd waarin we snel het verschil maken, zodat je eens rustig met je benen omhoog kunt gaan zitten of het 4-0, 5-0 of 6-0 wordt.”

Het enige Feyenoord-doelpunt werd gemaakt door jongeling Quilindschy Hartman, die zo zijn eerste Feyenoord-doelpunt maakte. Slot was na afloop vol lof over de linksback. “Er speelde bij Cambuur een goede linksback (Alex Bangura, red.), maar Quilindschy was de beste van de twee. Hij had vandaag ook een scherpte die ik bij alle spelers had willen zien. Hij liet zien dat hij het wél speciaal vond om in de Kuip te voetballen. Maar goed, ik val in herhaling als ik zeg dat ik het niet goed vond.”

Bij het praten over Hartman, haalt Slot herinneringen op aan het begin van het seizoen, toen hij moest wachten voordat de jongeling kon aansluiten. “Hij was twee jaar vrijwel non-stop geblesseerd geweest. Ik wilde dat hij bij het nieuwe seizoen zou aansluiten, maar toen moest ik telkens wachten. Dat is achteraf een hele goede beslissing van de medische staf geweest, want inmiddels is hij al een half jaar fit. Hij maakt een uitstekende indruk.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply