Nieuws

Slot: “PSV was voor rust gewoon heel sterk” (video persconferentie)

on

Feyenoord-PSV eindigde zondagmiddag met een prachtig slotstuk waarin Feyenoord terugkwam van een 0-2 achterstand tot 2-2, maar een groot deel van de wedstrijd waren de Eindhovenaren veel beter. Volgens Feyenoord-trainer Arne Slot kwam dit niet door vermoeidheid na de slijtageslag van donderdag in Frankrijk. “Daar doe je PSV tekort mee”, vindt de oefenmeester van de Rotterdammers.

Volgens Slot speelde PSV namelijk erg goed in de eerste helft. “We hebben waker aangetoond”, zegt hij over de fitheid van de selectie na Europese duels. “We hebben door PSV in de eerste helft veel achter de bal aangelopen. Dat komt door hun kwaliteit. Dit op vermoeidheid gooien, zou te makkelijk zijn. Anders hadden we ook niet teruggekomen.”

Het vervangen van het centrale duo Marcos Senesi en Gernot Trauner een kwartier voor tijd kwam niet, omdat Slot niet meer in een resultaat geloofde. “Ik wilde met Marcus Pedersen en Philippe Sandler juist spelers brengen met aanvallende impulsen”, legt hij uit.

Voordat Slot aan de beurt was in de persconferentie ging het met PSV-trainer Roger Schmidt lang over het penaltymoment. “Ik kan me zijn frustratie voorstellen”, zegt Slot. “We hebben het zelf ook veel meegemaakt in toppers. Aan de andere kant hadden wij voldoende kansen gecreëerd in de tweede helft om eerder te scoren.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply