Nieuws

Slot: “Nu moeten we zorgen dat we de komende twee weken fit blijven”

on

Het is volgens Arne Slot een ‘historisch weekend’ voor Feyenoord. De trainer uit Bergentheim boekte met zijn ploeg een zege voor in de geschiedenisboeken op bezoek bij Ajax (2-3), waarmee de Rotterdammers op pole position voor de titel staan. Want dat laatste noemde Slot op de persconferentie na afloop ‘moeilijk te ontkennen’.

Opluchting? Nee, zo wilde Arne Slot het na afloop niet noemen. De Feyenoord-trainer hield het liever op blijdschap. “Daar zou ik eerder over spreken. Het is een geweldige overwinning. Het is natuurlijk heel erg speciaal om hier te winnen”, zei Slot.

Uiteraard ging het bij de trainer ook ‘gewoon’ over de wedstrijd. Slot zag zijn ploeg goed beginnen. “Maar daarna scoorden zij de gelijkmaker en kwam het momentum in het stadion. Zij dachten er toen lekker in te zitten en kwamen er, hoewel het buitenspel was, een aantal keer gevaarlijk uit. Wij kwamen er moeilijk doorheen. Maar na rust hebben we bepaalde dingen aangegeven en toen ging het beter lopen.”

Wat dat was? Simpel, vertelde Slot. “Dat we, als we in Amsterdam wilden winnen, meer duels dan de tegenstander moesten winnen. En dat de spelers beter konden voetballen dan ze dachten en dat ze dat meer moesten laten zien. Daarna hebben we behoorlijk de overhand gehad. En uiteindelijk hebben we volgens mij een terechte zege geboekt.”

Slot blikte ook terug op het moment dat hij Quilindschy Hartman al na 25 minuten naar de kant haalde, omdat de jonge back al vroeg een gele kaart had gekregen. “Iedere onbenul had dat gedaan. De eerste kaart was een vrij snelle, gemakkelijke. Maar om hem dan te laten staan tegen Mohammed Kudus, een behendige speler, was niet verstandig. Toen moesten we hem eruit halen.”

Voorafgaand aan De Klassieker was er de nodige oorlogstaal vanuit Amsterdam. Volgens Slot speelde dat geen rol in de zege van Feyenoord in de Johan Cruijff Arena. “Ik denk dat het meer leefde dat we hier voor het eerst in zeventien jaar weer wilden winnen en dat we het mooi zouden vinden voor de mensen in Rotterdam. En de koppositie heeft voor veel motivatie gezorgd. Of we nu op pole position voor de titel staan? Dat kan ik nu niet ontkennen. Maar we hadden vandaag toch ook weer de slotfase nodig. Nu moeten we zorgen dat we de komende twee weken fit blijven.”

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply