Slot: “Ik zie vooruitgang”

De verliespartij tegen PAOK Saloniki (1-2) gaf Arne Slot stof tot nadenken, maar de hoofdcoach zag ook lichtpuntjes. ‘We verliezen te vaak en te gemakkelijk de bal, maar ik heb ook veel goede aanvallen en spelintenties gezien.’

Waar het rendement afgelopen donderdag tegen FC Drita (0-0) nul was, vond Feyenoord zondagmiddag razendsnel – met wat geluk – het doel. ‘Die goal was deels zo bedacht, dus dat was leuk,’ glunderde Slot.

‘Tegen Drita gooiden we iedere corner hoog voor het doel. We hebben aangegeven dat ze daar meer in moeten variëren. De bal ging nu alsnog hoog voor en via de kluts ging de bal erin (via het achterhoofd van Wouter Burger, red.), maar het toont wel aan dat ze het direct oppakken.’

Toch stipte Slot ook aan dat er zowel in aanvallend als defensief opzicht nog veel beter kan en moet. ‘Zo geven we zelf veel kansen weg. De aanleiding voor de strafschop waar de 1-1 uit viel was een te korte terugspeelbal, maar er waren meer van dat soort momenten. Dat moet eruit.’

Lichtpuntjes waren er ook. Zo kreeg Alireza Jahanbakhsh zijn eerste 45 minuten (Slot: ‘Ik ben benieuwd hoe hij daar uit komt’) en lieten enkele jonge jongens zich na rust zien. ‘Bovendien waren er meer vlotlopende aanvallen dan afgelopen donderdag. Je kunt niet van de een op de andere dag perfectie verwachten, maar ik zie wel vooruitgang.’