Nieuws

Slot: “Ik zag vooral veel tevredenheid in de rust, dat vond ik eigenlijk wel jammer”

on

Arne Slot was erg tevreden hoe zijn ploeg zich in Sittard manifesteerde. De trainer van Feyenoord, dat zondag met 1-3 afrekende met Fortuna, gaf aan dat het in aanloop naar de return in de halve finale van de Conference League even door zijn hoofd spookte om voor andere spelers te kiezen, maar dat de keuze om zijn beste elf op te stellen uiteindelijk geen moeilijke was.

“We moesten vandaag winnen en goed spelen”, sprak Slot na afloop, “want dat maakt de kans om te winnen ook groter. En dat hebben we vanaf minuut één gedaan. Aan en zonder bal vond ik ons erg goed. Dat leverde weer een serieus aantal kansen op. 2-0 vond ik een zeer magere afspiegeling van de eerste helft.”

Dat was dan ook één van de weinige minpuntjes, gaf Slot aan. “Ik zag vooral veel tevredenheid in de rust, dat vond ik eigenlijk wel jammer. Als je zoveel beter bent, moet je het verschil groter hebben gemaakt. Daarentegen kwamen ze in de tweede helft weer heel goed naar buiten. We scoren snel de 3-0 en krijgen een grote kans op de 4-0.” 

Wat Slot wel frustreerde, was dat de eerste de beste kans voor de tegenstander er andermaal invloog. Daardoor werd het in de slotfase toch nog even minder comfortabel, al kwam Feyenoord nooit echt serieus in de problemen. Op de vraag of Slot heeft overwogen om bepalende spelers tegen Fortuna aan de kant te houden, was Slot resoluut. “Dan moet ik er elf wisselen, want ik vind ze allemaal erg bepalend.” 

Bovendien noemt hij een andere belangrijke reden om niet teveel andere spelers aan de aftrap te laten verschijnen. “Het vervelende is dat de weinige spelers die bij ons niet spelen ook weinig tijd en ruimte krijgen om oefenwedstrijden of bij de beloftes te spelen. Dat betekent dat, wanneer je die jongens opstelt, de kans ook 8 op de 10 is dat je ze er eerder af moet halen. Dan moet je maar gewoon starten met je beste elf, temeer ik dit een hele belangrijke wedstrijd vond.” 

Slot kon aan het einde van de rit niet anders dan concluderen dat de generale repetitie in aanloop naar de return met Olympique Marseille was geslaagd. Ook over het uitvallen van Marcos Senesi maakt Slot zich geen zorgen. “In de eindfase begon Marcos vermoeid te raken en kreeg hij na een tackle wat krampen. Dat wordt geen probleem richting donderdag. En ik denk dat ze met een gebroken been ook nog wel op dat veld willen staan. Maar we zijn allemaal heelhuids uit de wedstrijd gekomen.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply