Nieuws

Slot: “Ik vond juist dat het team tot de laatste seconden bleef strijden”

on

Zoals altijd was Arne Slot ook na de eerste competitienederlaag van het seizoen realistisch in zijn commentaar. De coach sprak na afloop in Stadion Galgenwaard van ‘een verdiende overwinning’ voor FC Utrecht (3-1).

Feyenoord kreeg vanaf het eerste fluitsignaal nauwelijks grip op de tegenstander, zag ook Slot. ‘Dat wij op voorsprong kwamen, was dan ook zwaar tegen de verhouding in. Als je naar Utrecht gaat weet je dat het een gevecht wordt en dat bleek ook. Zij zaten er bovenop en hadden het goed voor elkaar. Dat wij na de 0-1 vrijwel direct de 1-1 tegen kregen, gaf hun alleen maar meer energie.’

Meer nog dan van de nederlaag baalde Slot van de wijze waarop de tegendoelpunten vielen. De strafschop meegerekend kwamen ze alle drie tot stand uit standaardsituaties. ‘En dat kun je je niet veroorloven als je zelf niet goed speelt,’ oordeelde de coach.

Dat Feyenoord in Utrecht na de reis naar Zweden al om 12:15 uur moest aantreden en dat deze wedstrijd de laatste was na het razend drukke programma van de laatste weken, wilde Slot niet als excuus aanvoeren. ‘Het is niet zo dat wij vandaag daarom verloren hebben. Ik vond juist dat het team tot de laatste seconden bleef strijden. Dat lukt niet als de frisheid ontbreekt.’

Zo eindigde Feyenoord de eerste fase van dit seizoen in mineur, terwijl de ploeg eerder deze maand juist zo in een flow zat. ‘Of we terug op aarde zijn? Nee, want we zijn nooit ergens anders geweest. Verliezen is altijd teleurstellend, maar we moeten niet vergeten dat we, mede door onze plaatsing voor de groepsfase, het seizoen oké begonnen zijn,’ besloot Slot.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply