Nieuws

Slot: “Ik vond het een onacceptabele beslissing”

on

Na afloop van FC Twente-Feyenoord liet Arne Slot er geen gras over groeien. De trainer van de Rotterdammers vond dat zijn ploeg in de slotfase van de topper een strafschop moest krijgen. Robin Pröpper maakte hands in het zestienmetergebied, maar Feyenoord kreeg zelfs de vrije trap tegen.

Zonder cynisme nam Slot het woord op de persconferentie. “Ik vond het een onacceptabele beslissing”, maakt hij duidelijk. Het duwtje dat Santiago Gimenez bij die handsbal gaf, vond Slot ‘niet noemenswaardig’. “Als je de eerste 84 minuten niet zou meenemen, dan was het al een honderd procent strafschop

Volgens Slot zat scheidsrechter Allard Lindhout bij deze fase fout. Sterker nog, de trainer van Feyenoord is van mening dat Gimenez bij dit moment als eerste een duwtje kreeg. “Ik kan dit heel uitgebreid gaan toelichten en allerlei cynisme hierop loslaten, maar daar kies ik nu niet voor. Dit was een totaal onacceptabele beslissing in zo’n cruciale wedstrijd”, benadrukt Slot.

Andere arbitraire momenten in FC Twente-Feyenoord wilde hij niet behandelen. “Hij (Lindhout, red.) heeft een goede wedstrijd gefloten. Het was leuk om hiernaar te kijken. We hebben met elkaar een mooie wedstrijd gezien”, zegt Slot. “Maar in een topwedstrijd zijn kleine details bepalend. Een onacceptabele beslissing van de scheidsrechter heeft veel invloed gehad op het resultaat van de wedstrijd. Vandaag mogen we daarover klagen, maar morgen gaan we weer over naar volgende week”, waarmee hij verwijst naar de volgende topper, die tegen PSV in De Kuip.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply