Slot: ‘Het was vechten, ploeteren en deels goed voetbal’

Arne Slot sprak donderdag na afloop van de Europese overwinning in Berlijn van een knappe prestatie van zijn ploeg. De coach was vooral te spreken over de wijze waarop zijn ploeg met de omstandigheden was omgegaan.

De extreme regenval, het daardoor loodzware en drijfnatte veld en de speelwijze van de tegenstander; dit alles zorgde ervoor dat Feyenoord diep moest gaan in Duitsland. ‘Het was vechten, ploeteren en deels goed voetbal,’ vatte Slot glimlachend samen in het Olympiastadion. ‘Ik vind dat we het overgrote deel van de wedstrijd goed zijn omgegaan met de omstandigheden en de tegenstander.’

Feyenoord kwam via Luis Sinisterra terecht op voorsprong, analyseerde Slot. ‘En we hadden misschien op 0-2 kunnen komen, in de situatie waarin Guus Til de bal te ver voor zich uit speelde. Daarna hebben we het en fase heel moeilijk gehad, wat ook met de tegenstander te maken heeft. Na de 1-1 hing ook de 2-1 in de lucht, ik was blij dat de scheidsrechter voor de rust floot. Na rust kregen we de controle terug.’

Dankzij de 1-2 zege bij FC Union Berlin staat Feyenoord op de drempel van Europese overwintering. Met tien punten en nog twee duels te gaan is de uitgangspositie uitstekend, erkende ook de coach. ‘We zijn er nog niet, maar wij moeten in staat zijn om in de laatste wedstrijden een plek in de knock-outfase veilig te stellen. Maar eerst richten we ons na deze pittige wedstrijd op AZ.’