Slot: ‘Het is uitermate teleurstellend dat deze wedstrijd in 1-1 eindigt’ (video)

Een gelijkspel in een uitwedstrijd in de achtste finales van de Europa League; dat is op het eerste gezicht zo slecht nog niet. Maar gezien het spelbeeld was het niet zo verwonderlijk dat er donderdag na afloop van Shakhtar – Feyenoord (1-1) in het Rotterdamse kamp allesbehalve tevredenheid heerste.

‘We hebben onszelf tekort gedaan’, stelde Arne Slot. Een conclusie waar gezien de kansenverhouding weinig op af te dingen viel. ‘Al vond ik dat we in de eerste helft nog iets teveel tevreden waren met het feit dat we beter waren. Na een omzetting aan onze linkerkant waren we in de tweede helft veel gevaarlijker en hebben we ook kansen gekregen.’

Het was wachten op een Rotterdamse goal, maar tot ontzetting van Slot viel de 1-0 een kwartier voor tijd aan de overkant. ‘Een uitermate ongelukkige goal, al was het op dat moment geen enorme noodzaak om een corner weg te geven. Verder moeten wij erin verbeteren dat we de bal eerder raken dan de tegenstander. Dat is ook meteen het enige dat ik de jongens voetbalinhoudelijk kan verwijten.’

Hoewel Feyenoord via Ezequiel Bullaude nog op gelijke hoogte kwam en zo een nederlaag afwendde, kon Slot maar moeilijk leven met het eindresultaat. ‘Als je zo dominant bent… De tegenstander is amper op onze helft geweest. Dan is het uitermate teleurstellend dat deze wedstrijd in 1-1 eindigt.’